Gelir İdaresi Başkanlığı, Dijital Vergi Dairesi ve e-Devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirilen vergi işlemlerinden ücret alınacağı iddiasına açıklık getirdi. GİB, mükellefler ve mali müşavirler tarafından elektronik ortamda yapılan işlemlerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini belirtti.

“İDDİALAR ASILSIZDIR!”

Açıklamada şu ifadelere kullanıldı:

"Mükelleflerin ücretsiz olarak almakta olduğu 'vergi borcu yoktur' yazılarından da ücret alınacağı, mükelleflerin ve mali müşavirlerin kendilerine ya da hizmet verdikleri mükelleflere yönelik Dijital ve İnternet vergi daireleri ile Elektronik Beyanname Uygulaması gibi elektronik uygulamalar üzerinden yaptıkları sorgulama, doğrulama ve diğer işlemler için ücret alınacağı iddia edilmekte olup, bu iddiaların tamamı asılsız ve gerçek dışıdır."

KATILMA PAYI ALINACAK MI?

Açıklamada, Vergi Usul Kanunu ve ilgili mevzuata göre, üçüncü kişilerle paylaşılabilecek bilgiler için genel yönetim kapsamı dışında kalan kamu idareleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları ve tüzel kişilerle paylaşım yapılması halinde, sorgu veya dönen kayıt başına en az 25 kuruş katılma payı alınmasının öngörüldüğü hatırlatıldı.

Ayrıca, kanunun "vergi mahremiyeti" maddesine uygun olarak, sadece genel yönetim kapsamı dışındaki kamu idareleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları ve tüzel kişilerle elektronik ortamda bilgi paylaşımı yapılabileceği, gerçek kişilerle bu kapsamda veri paylaşımı ve katılma payı alınmasının söz konusu olmadığı vurgulandı.

Oğlu tarafından bıçaklanan baba ambulansta kalp krizi geçirip öldü Oğlu tarafından bıçaklanan baba ambulansta kalp krizi geçirip öldü

Kaynak: AA