Yazın sonlarına doğru, havalar yavaş yavaş serinlemeye başlıyor. Sıcak yaz mevsiminden sonra sonbaharı hissedebileceğiniz muhteşem doğa harikası Karagöl Tabiat Parkı İzmir’de keşfedilmeyi bekliyor. Üstelik Manisa’ya da çok yakın. Detaylar aşağıda…

Karagöl Tabiat parkının aynı zamanda Manisa ile özdeşmiş bir efsanesi bulunuyor. İşte o efsane;

Efsaneye göre; İzmirli olan Frigya Kralı Tantalos Smyrna'dan (İzmir) Magnesia'ya (Manisa) doğru uzanan Spilios Dağı'nda, Frigya halkı ile birlikte yaşar ve Batı Anadolu'ya yayılmış devletini yönetirmiş. Spilios Dağı çok verimli topraklara ve zengin maden yataklarına sahip bir yermiş.

Tanrıların sofrasına oturabilen tek insan olan Tantalos gün gelmiş Olimpos Dağı tanrılarının hışmına uğramış. Anadolu tanrıçası Kibele'ye inandığı için Hellen tanrılarını küçük gören ve onların güçlerini sınamaya kalkan Tantalos büyük bir cezaya çarptırılmış.

Spilios Dağı'nın bir yarığından atılarak ölüm tanrısı Hades’e gönderilen Tantalos, burada Zeus tarafından ebedi açlık ve susuzluğa mahkûm edilmiş ve bu ceza dünyanın her köşesinde Tantalos İşkencesi olarak anılmış.

Hatta İzmirli tarihçi Homeros da Odysseia'da hemşehrisi Tantalos'un çektiği acıları etkileyici biçimde anlatmış. Tantalos'un atıldığı yarık daha sonra göl haline gelmiş ve bu göle "Tantalos Gölü" adı verilmiş. Yamanlar Dağı'ndaki gölün şimdiki adı Karagöl’dür.

ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

İzmir Karagöl Tabiat Parkı ailenizle ve sevdiklerinizle vakit geçirebileceğiniz harika bir yer. Bahar ve yaz aylarınca ilçeden ve yakın yerlerden ziyaretçi akınına uğruyor.

İzmir’in serin köşelerinden biri olan Karagöl Tabiat Parkına ilgi yoğun. şehir yaşantısından uzaklaşmak isteyen vatandaşlara keyifli bir gün geçirme fırsatı sunuyor.

ETRAFI YEMŞELİL ORMANLARDAN OLUŞUYOR

Muhteşem doğa harikası mekan, İçinde yüzen ördekleri, yapraklarını suya eğen söğüt ağaçlarıyla renk veriyor. Etrafı Piknik alanı, kızılçam, karaçam ve söğüt ağaçlarıyla kaplıdır.

Özellikle son dönemlerde kampçılar tarafından sıklıkla ziyaret edilen gölde karavan alanı, çadır kiralama imkanı sunan işletme, elektrik, restoran, park yeri gibi olanaklar bulunuyor. Bölge kamp yapmanın yanı sıra, piknik, bisiklet gezisi, doğa yürüyüşü ve foto safari gibi etkinlikler için de tercih ediliyor.

Göl çevresinde farklı kuş türlerini görebilmek mümkün. Gölde yaşayan su kaplumbağalarını sıklıkla görebilirsiniz.

Müdür Aktaş’tan Jandarma Komutanı İlhan Şen’e hayırlı olsun ziyareti Müdür Aktaş’tan Jandarma Komutanı İlhan Şen’e hayırlı olsun ziyareti

Özellikle hafta sonlarını değerlendirmek için bol oksijen ve huzur dolu bir yer arayışında olanlara gitmelerini tavsiye ederiz.

KARAGÖL TABİAT PARKINA NASIL GİDİLİR?

Karagöl Tabiat Parkı, İzmir’in Karşıyaka merkezine 27 km uzaklıkta bulunuyor. İzmir'in Karşıyaka ilçesine vardıktan sonra Yamanlar Dağı kısmına ulaşarak buradan tabelaları takip ettikten sonra kolayca varmanız mümkün. Aynı zamanda toplu taşıma araçlarını kullanabilir ve Bornova üzerinden güvenli şekilde geçiş yapabilirsiniz. Aklınızda bulunmasında fayda var Karagöl Tabiat Parkına girişlerde cüzzi miktarda bir ücret isteniyor.

Adres: Karagöl Tabiat Parkı Karaköy Mahallesi, Karagöl Mevkii, Ödemiş, İzmir, Türkiye.

Kaynak: Haber merkezi