Deniz, kum ve güneşiyle tanınan İzmir'in Çeşme ilçesinde bulunan Ilıca Kaplıcaları şifa dağıtmaya devam ediyor. Ilıca kaplıcaları çok eski devirlerden beri bilinen ve kullanılan kaplıca merkezidir. u doğal oluşum, Çeşme plajlarına sağlık açısından eşsiz bir değer kazandırıyor. Bu kaplıca suları tuzlu sular sınıfında yer alıyor.

Ilıca Kaplıcaları deniz kıyısında olduğu için Ilıca Kaplıcaları’nı tercih ettiğinde hem termal sularda şifa buluyorsunuz hem de Ege’nin masmavi sularda keyif çıkarabilirsiniz.

DENİZ SUYUYLA ŞİFA DAĞITIYOR

Diğer kaplıca sularından farklı olarak deniz suyunun magmaya inip ısındıktan sonra yüzeye çıkmasıyla oluşan "deniz ılıcası", hem deniz suyunu hem de birçok minerali barındırması dolayısıyla benzersiz özelliklere sahip.

Suyun tuzlu olması ve minerallerden dolayı kısa kür sürelerinde tedavinin mümkün olduğu "deniz ılıcası", özellikle kas ve iskelet sistemi, romatizma ve deri hastalıkları tedavisi görenler tarafından tercih ediliyor.

Deniz suyunda bulunan magnezyumun kas gevşetici ve spazm çözücü etkiye sahip olduğu söyleniyor.

Klorür, sodyum ve florür açısından zengin olan termal suların sıcaklığı en düşük 42, en yüksek 55 dereceyi buluyor. Ilıca Kaplıcaları’nın suları metabolizmayı güçlendirdiği, sindirim sistemini düzenlediği ve romatizma ağrılarına iyi geldiği biliniyor.

Yeni dönem başladı! Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat Yeni dönem başladı! Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat

Kaplıca sularıyla yapılan tedavilerde, özellikle bazı iltihap ve kronik hastalıklarda hatta kadın hastalıklarında, bazı üst solunum yolları kronik hastalıklarında, suların özelliklerinden yararlanılıyor.

Ayrıca, bölgedeki lüks otellerde spa hizmetlerinden faydalanabilir, rahatlatıcı masajlarla stres atabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi