Aydın'ın Kuyucak ilçesine bağlı Belenova Mahallesi'nde yer alan Belenova yayladı ormanların içinde bulunuyor. Aydın ve Denizli'ye ortalama 90 kilometre, Manisa’ya ise 136 kilometre mesafede olan saklı cennet ziyaretçilerin tabiriyle ‘Aydın’ın Uludağ’ı’ olarak adlandırılıyor.

Kuyucak'ın muhteşem Belenova Yaylası, tertemiz yayla havası, çam ormanlarının eşsiz kokusu, otantik lavanta bahçesi ve göz alıcı gölüyle doğal bir cennet niteliğinde. Bu serin yayla, sadece çevre sakinleri değil, Türkiye'nin dört bir yanından huzur arayan herkesi cezbediyor.

İzmir’deki facianın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı! İzmir’deki facianın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı!

Karia-Lidya Antik Geçiş Yolu güzergahı üzerinde

Antik dönemlerden beri ilgi çeken bir nokta olarak bilinen Belenova Yaylası, Karia-Lidya antik geçiş yolu güzergahı üzerinde olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Türkiye'nin en uzun geçiş güzergahları arasındaki UNESCO Dünya Mirası listesinde de yer alan Afrodisias Antik Kenti, Antiocya Antik Kenti, Yöre Kalesi, İzmir-Manisa-Aydın'ı birbirine bağlayan yol ağını da barındırıyor.

Belenova Yaylası, bol su kaynakları ve verimli yaylaları sayesinde her mevsim zengin sebze ve meyve üretimi yapabilen bir bölge olarak öne çıkmaktadır. Ayrıca etkileyici çam ve meşe ormanlarıyla dört mevsim doğal bir yaşam ortamı sunmaktadır.

Ziyaretçiler unutulmaz anılarla geri dönüyor

Ziyaretçiler, bu bölgeyi ziyaret ettiklerinde temiz havası ve doğal güzellikleriyle stresten uzaklaşma fırsatını buluyorlar. Özellikle lavanta çiçeklerinin açtığı dönemde, bölgeye olan ilgi ve ziyaretçi sayısı artıyor; ziyaretçiler unutulmaz anılar ve harika manzaralarla geri dönüyorlar.

Kaynak: İHA