Ekrem İmamoğlu’ndan Bahçeli’ye ‘Öcalan’ yanıtı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın TBMM’de konuşmasını istemesi, siyasi arenada yankı uyandırmaya devam ediyor.

Umut hakkı nedir, nasıl işler? Kimler umut hakkından yararlanabilir? Umut hakkı nedir, nasıl işler? Kimler umut hakkından yararlanabilir?

MHP lideri Bahçeli’nin açıklamalarının ardından, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bahçeli’ye üstü kapalı bir yanıt verdi.

İmamoğlu, Bahçeli’nin açıklamalarına atıfta bulunarak, "Bu memleketin kaderini etkileyecek hiçbir mevzusu asla ve asla bir kişinin iki dudağı arasında durmaz" ifadesini kullandı. Bu sözleriyle, Türkiye’nin geleceği ile ilgili konuların tek bir kişi tarafından belirlenemeyeceğine dikkat çekti.

“Büyük Meseleler, Ortak Akılla Çözülür”

İmamoğlu, büyük meselelerin çözümünün müzakere, ortak akıl ve milli bir bakış açısıyla sağlanması gerektiğini belirtti. "Büyük meseleler; müzakereyle, ortak akılla, milli bir bakışla derlenip, toparlanır" diyen İmamoğlu, toplumsal sorunların çözümünde iş birliğinin önemini vurguladı.

Ayrıca, yürütülecek her yol, söylenecek her doğru söz ve ortaya konulacak her tutumun saygı göreceğini dile getiren İmamoğlu, bu tür kamusal işler ile ilgili toplumun beklentilerine duyarlılık gösterilmesi gerektiğini ifade etti. "Bu bağlamda yürünecek her yol, söylenecek her doğru söz, ortaya konacak her tutum ve tavır bizde saygı görür" şeklinde konuştu.

İmamoğlu, toplumsal geleceği etkileyen konularda iş birliği yapılmadığı takdirde, milletin başına başka belaların açılabileceğine dikkat çekti.

"Bu tür önemli hususlarda iş birliğini ortaya koymadığınız takdirde, o zaman bu milletin başına başka belalar açarsınız" diyerek, siyasi liderlerin ve kurumların sorumluluklarını hatırlattı.

Kaynak: Haber Merkezi