Son yıllarda internetten alışveriş hayatın bir parçası haline gelirken, mücevher ve altın alımları da bu trendin bir parçası oldu. Ancak uzmanlar, özellikle altın alışverişi konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Hatay’da sarraflık yapan Ahmet Güney, internet üzerinden altın alırken sahtecilik ve dolandırıcılık riskine dikkat çekti.

“Ucuz Altınlar, Beklediğin Değeri Taşımayabilir”

Güney, altının uluslararası bir değeri olduğuna vurgu yaparak, ucuza satılan altınların sahte, gramajı düşük veya ayarıyla oynanmış olabileceği konusunda uyardı. Güney, "İnternetten ucuza altın aldığınızda, bu altınlar beklediğiniz değeri taşımayabilir. Sahte ya da ayarı düşük altınlarla karşılaşmak mümkün" dedi.

“Fiziki Satış Noktası Olmayan Firmalardan Uzak Durun”

İnternet üzerinden yapılan altın alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli hususun, alışveriş yapılan firmanın fiziki bir mağazasının olup olmadığını kontrol etmek olduğunu belirten Güney, "Fiziki satış noktası olmayan firmalardan alışveriş yapmayın, aksi halde mağdur olabilirsiniz" diyerek vatandaşları uyardı.

Zarara Uğrarsınız

Altın alışverişi yaparken internetten ucuza bulduğunuz ürünler cazip gelebilir ancak uzun vadede zarara uğrama ihtimali yüksek. Bu nedenle alışveriş yaparken firmanın güvenilir olup olmadığını sorgulamak, hem sahte altınlardan korunmanızı sağlar hem de olası sorunlarda başvurabileceğiniz bir muhatap bulmanıza yardımcı olur.

TCMB’nin TL depo alım ihalesine 12 milyar liralık teklif geldi! TCMB’nin TL depo alım ihalesine 12 milyar liralık teklif geldi!

Kaynak: İHA