Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile birlikte ilçedeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Zeyrek, geride kalan görev süresinde hayata geçirdiği proje ve hizmetler hakkında muhtarları bilgilendirdi.

“Bütçenin El Verdiği Bir Şekilde Bunların Hepsi Çözülecek”

Zeyrek, muhtarlarla konuşmasında bütçe sorunundan yakınarak sözlerine başladı. Başkan Zeyrek, “Hepsini bir anda çözmek mümkün değil. Zaman içinde göreceksiniz. Planlı programlı bir şekilde bütçenin el verdiği bir şekilde bunların hepsi çözülecek. Evet Akhisar’da kangren olmuş bir çok sorun var. Yol sorunu var, az önce konuştuk, taş mı yapsak asfalt mı yapsak diye. Muhtarlarımıza soralım çünkü tek başımıza bu şehir için karar vermek istemiyoruz. Bu şehri tek başımıza yönetmek istemiyoruz. Çoğunluk orada asfalt istiyorsa biz onu yapalım. ” dedi.

Ferdi Başkan'ın Akhisar'da yaptığı konuşmanın tamamı için tıklayın

Zeyrek “Maaşları Ödeyemiyorum” Dedi

Başkan Zeyrek, diğer belediyelerin seçimlerin ardından borçlarını açıkladığını ancak kendisinin bunu açıklamadığını hatırlatarak, borçlarının olduğunu ancak bunu açıklamayı doğru bulmadığını kaydetti. Borçlarla yoğrulduklarını ifade eden Başkan Zeyrek, şöyle konuştu:

“Gerçekten de çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bu ay sadece Büyükşehir Belediyesi’ne gelen parayla maaş ödeyebiliyorum ve elektrik parasının bir kısmını ödeyebiliyorum, geri kalan kısmı muhtemelen kredi. Gerçekten durumumuz bu. Hem mali sıkıntı var. Ülkemizin bulunduğu geçim sıkıntısı ortada ve bu sırada biz de sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bunu sadece bilmenizi istedim. Bunların arkasına sığınmayacağım. Biz bu sorunları çözeceğiz, kredi bulacağız çözeceğiz, yardımsever, bulacağız çözeceğiz. Birlikte olacağız ama bu sorunların hepsi çözülecek. Bazı yanlış uygulamalar vardı. Allah rahmet eylesin cenazelerimiz oluyordu. Bir yerden bir yere taşınırken maalesef büyükşehir para alıyordu. İnsanın acılı gününde, mazot parasını düşünen bir zihniyet yerine biz onların acısını paylaşıyoruz, böyle bir uygulamayı sonuna kadar kaldırdık ve çok yanlış bir uygulamaydı. Yaşlılarımız vardı bugünün şartlarında 1000 lira gibi çok düşük bir yardım ediliyordu kendilerine. 1000 lira maalesef bir şey ifade etmiyor ve bunları kanunun öngördüğü şekilde 3 bin 500 liraya çıkardık. Yakında halk ekmek de geliyor. Önümüzdeki hafta biz Yunusemre Belediyesi’nde bazı bölgelerde Halk Ekmeğe başlıyoruz. Sonrasında Akhisar’da artık Halk Ekmek ile birlikte sağlıklı, lezzetli, ucuz ekmeğe Akhisar halkımız da kavuşacak. Kent lokantası geliyor. Önümüzdeki hafta bütün uygulamaları başlayacak. Ortada Şehzadeler bölgesini seçtik. Kent lokantasında çok düşük bir fiyata sağlıklı üç çeşit yemek hizmetini de Manisa’mıza Büyükşehir Belediyemiz verecek.”

MHP lideri Bahçeli’den Ali Uçak’a anlamlı hediye! MHP lideri Bahçeli’den Ali Uçak’a anlamlı hediye!

İşte Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce gönderilen mailin orijinal hali...

Hgfhgf

Popülizm Bitti Gerçekler Başladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, eski başkan Cengiz Ergün döneminde bütçe rekorları kıran, kredi notu hem yurt içi hem de yurt dışındaki kurumlarca yüksek tutulan bir belediyeydi. Eski başkan Ergün’ün, 31 Mart’ta belediyenin kasasında yüklü bir miktar para ile de görevi devrettiği biliniyor.

Ancak Ferdi Başkan’ın 4 aylık sürede maaşları ödeyemez bir noktaya gelmesi, Manisalı vatandaşlarca “Seçim meydanları ile gerçek meydan farklı. Popülist söylemler bitti, şimdi gerçekler başladı” yorumlarını da beraberinde getirdi.

Kaynak: Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi