Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik durumuna dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Ekonomik göstergelerdeki iyileşmeyi ve fahiş fiyat artışlarının son bulmasını hedefleyen politikalarını dile getiren Erdoğan, bu süreçte iş dünyası ile güçlü bir iş birliği içinde olduklarının altını çizdi.

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı siyaseti alevlendirdi: Yeni ittifak geliyor! Bahçeli'nin Öcalan çağrısı siyaseti alevlendirdi: Yeni ittifak geliyor!

Erdoğan: Fahiş Fiyat Köpüğü Ortadan Kalktı

Erdoğan, "Fahiş fiyat köpüğü belli başlı sektörlerde ortadan kalktı, kalkıyor, bunun devamı gelecek. Vatandaşımızın helal lokmasına göz dikenlere göz açtırmayacağız" diyerek, ekonomik zorluklara rağmen toplumun güvenini korumaya kararlı olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı, iş dünyasının desteklerinin kendilerine güç verdiğini ifade ederken, "Bölgemizde artan gerilimlere rağmen ekonomimizin temel göstergelerindeki iyileşme devam ediyor. Her alanda gözle görülür artış söz konusu" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik hedeflerinin yanı sıra, pandeminin ve uluslararası krizlerin olumsuz etkilerine rağmen ekonomiyi korumak için kararlı adımlar attıklarını da sözlerine ekledi. "Asrın felaketi" olarak nitelendirdiği 6 Şubat depremleri ve Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye üzerindeki ekonomik yansımalarına da değinen Erdoğan, "Bunlar rantçıların ellerini ovuşturmalarına yol açmıştır. Türkiye kazandıkça bunlar kaybettikleri için tetikçileri ile hemen taarruza geçtiler. Bunları da yavaş yavaş püskürtüyoruz" diyerek, mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

Son olarak, milletin zorluklara rağmen hükümete olan güveninin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Allah'ın izniyle bu güveni boşa çıkarmayacağız. İş çevrelerimizle ve ihracatçılarımızla yakın istişare içinde süreci yürüteceğiz" ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

Kaynak: Haber Merkezi