Türk siyasetinde tansiyonun yükseldiği bir dönemde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında sert bir polemik yaşanıyor. Özel'in grup toplantısında “Kürtlere devlet vaat ediyorum” iddialarını çarpıtarak manipüle ettiğini söyleyerek Özdağ'ı "siyasi yankesicilik" yapmakla suçlaması, Zafer Partisi liderinden hızlı bir karşılık aldı. Özdağ, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Özel'in sözlerini eleştirerek “Siz ancak eczane kurabilirsiniz, devlet değil” ifadesini kullandı.

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın DEM'li yeğeni Ömer Öcalan İmralı'da görüştüklerini açıkladı Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın DEM'li yeğeni Ömer Öcalan İmralı'da görüştüklerini açıkladı

Özel, açıklamasında, Kürt sorunu üzerinden yapılan söylemlerin çarpıtıldığını belirterek, bu çarpıtmanın CHP'ye zarar vermeyi amaçladığını savundu. Özdağ ise bu suçlamalara karşılık, iddialarının arkasında olduğunu vurgulayarak CHP liderine sert ifadelerle yüklendi.

Özdağ, “Özgür bey, siyaset konusunda temel bilgi noksanlarınız var. Bakın Özgür bey, önce Anayasa 66'ncı maddeyi okuyup "Türk Vatandaşlığı" tanımıyla eğitime başlamalısınız. Çünkü "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür." Bu tanımda etnik köken veya inanç ya da mezhep gruplarına atıf yoktur. Özgür bey, Atatürk Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletini vermedi mi de siz “Ben vereceğim” diyorsunuz. Atatürk, bütün yurttaşlarımızı devletin sahibi yapmadı mı ki, siz yapacağım diyorsunuz? Özgür bey, gerçekçi olun, siz ancak eczane kurabilirsiniz, devlet değil. Ve kimin devletini kime veriyorsunuz?” dedi.


 

Kaynak: Haber Merkezi