ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan (FETÖ) Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen'in ölüm haberleri örgütün yayın organlarında "Ruhunun ufkuna yürüdü" şeklinde duyuruldu. ‘15 Temmuz Darbe Kalkışması’na yeltenen terör örgütü tarafından kullanılan bu cümle ne anlama geliyor birlikte bakalım…

Manisa’ya sonbahar geldi! Manisa’ya sonbahar geldi!

Ruhunun Ufkuna Yürüdü Ne Demek?

FETÖ'nün yayın organlarında, "ölüm" kelimesinin yerini alan “Ruhunun ufkuna yürüdü” cümlesi ile iddiaya göre 'ölümün acısının hafifletilmesi' amaçlanıyor.

Örgütün bir yayın organında açıklamasında "Ruhunun ufkuna yürüdü" ifadesinin kullanımına dair detaylar verilmiş. Buna göre ifade, ölümün kaçınılmaz doğasına dini ve felsefi bir yumuşaklık katmayı hedefliyor. Bu anlatıda, ölüm fiili "yürümek" ve "ufuk" gibi kavramlarla ilişkilendiriliyor.

Fethullahçı Hesaplardan “Ruhunun Ufkuna Yürüdü” Paylaşımları

Fethullah Gülen’in ölmesinin ardından gerek yakınları gerekse terör örgütünün yayın organlarından “Ruhunun ufkuna yürüdü” paylaşımları yapıldı.

Örgüt yayınlarında ölümün farklı dillerdeki ifadelerinden örnekler verilerek, kültürel bir bağlam sunuluyor. Örneğin, Türkçede ölüm acısının yumuşatılması amacıyla kullanılan "vefat", "dar-ı bekaya irtihal" gibi tabirler de bu kapsamda değerlendiriliyor.

Fethullah Gülen Neden Öldü?

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin arkasında olan Fethullah Gülen'in, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 83 yaşında hayatını kaybettiği duyuruldu. Gülen'in ölüm nedeni, kalp ve damar rahatsızlıkları olarak açıklandı.

Fethullah Gülen'in ölüm haberi, örgüte yakın kaynaklar tarafından 20 Ekim 2024 tarihinde paylaşıldı. Yapılan açıklamalarda, Gülen'in uzun süredir kalp ve damar rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gördüğü ve akşam saatlerinde yaşamını yitirdiği bildirildi. Gülen'in ölümüne ilişkin detaylı bilgi ilerleyen saatlerde doktorlar tarafından açıklanacağı ifade edildi.

Fethullah Gülen Kimdir?

Fethullah Gülen, 27 Nisan 1941'de Erzurum'un Pasinler ilçesinde doğan Türkiye’de darbe girişimine kalkışan FETÖ olarak bilinen Fethullahçı Terör Örgütü’nün kurucusu ve lideridir.

1999 yılından itibaren ABD'de yaşamaya başlamış, yönettiği yapılanma Türkiye'de "Fetullahçı Terör Örgütü" olarak tanımlanmıştı.

Gülen'in yapılanması, 1999'dan beri pek çok soruşturma ve dava ile karşı karşıya kaldı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında örgütle bağlantılı birçok kişi tutuklandı ve yargılandı.

Kaynak: Haber Merkezi