Siyaset arenası, Yavuz Ağıralioğlu'nun yeni bir parti kurmasıyla bir kez daha hareketleniyor. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın aday tercihine eleştirilerde bulunan Ağıralioğlu, İyi Parti'den istifa ettikten sonra uzun süredir beklenen adımını attı. Ağıralioğlu’nun başkanlığındaki Anahtar Parti, Türkiye'nin 160. siyasi partisi olarak tarihe geçti.

Ağıralioğlu A Partiyi Kurdu

Ağıralioğlu'nun liderliğindeki Anahtar Parti'nin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı yetkililerine resmi olarak teslim edildi. Bu gelişme, partinin kurulması için gerekli yasal süreçlerin başladığını gösteriyor. A Parti'nin kuruluşu, siyasette yeni bir soluk getireceği düşüncesiyle karşılanıyor.

Anahtar Parti'nin Hedefleri

Anahtar Parti'nin teşkilat başkanı Ayhan Erel, partinin kuruluşuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Atatürk, 28 Ekim’de ‘Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ demişti. Biz de bundan esinlenerek partimizin kuruluşunu bugüne denk getirip, 'Ey büyük Türk milleti, yarın partimizi kuruyoruz.' diyerek halkımıza sesleniyoruz. Bu parti, Türk milletinin kötü talihini değiştirecek ve Türk devletinin üzerindeki kara bulutlar üzerine bir güneş gibi doğacak." dedi. Erel, ayrıca partinin adı hakkında yapılan eleştiriler için, "Kısa adı A Parti, uzun adıyla Anahtar Parti. Milletimiz isme takılmasın." ifadelerini kullandı.

Zafer Partili başkana silahlı saldırı yapıldı Zafer Partili başkana silahlı saldırı yapıldı

Teşkilatlanma Çalışmaları

Erel, Anahtar Parti'nin Türkiye’nin 20 ilinde teşkilatlar kurduğunu ve diğer illerde de çalışmaların sürdüğünü belirtti. "Biz yapacağımız icraatlarla Türk milletinin problemlerini çözerek, Allah’ın izniyle çok kısa bir sürede Türkiye’deki muhalefet boşluğunu, akabinde zamanında veya erken yapılacak bir seçimde de iktidar boşluğunu dolduracağız." diyerek partinin hedeflerini vurguladı.

Yavuz Ağıralioğlu Kimdir?

Yavuz Ağıralioğlu, siyasi kariyerine Büyük Birlik Partisi’nde (BBP) başlamış, Mayıs 2018’de İyi Parti’ye katılmıştır. 2018 genel seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili olarak seçilen Ağıralioğlu, İyi Parti'de TBMM Grup Başkanvekilliği, parti sözcülüğü ve Türk dünyası ile yurtdışı Türkler Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Anahtar Parti’nin kuruluşu, Ağıralioğlu'nun siyasi kariyerinde yeni bir sayfa açarken, Türkiye’nin siyasi dinamiklerinde de önemli değişikliklere yol açabilir. 

Kaynak: Haber Merkezi