İstanbul'da dar gelirli emeklilere yönelik yeni bir sosyal destek programı başlatılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak bu destek ödemesiyle, emekli vatandaşlara 10 bin TL değerinde pazar desteği sağlanacak.

Devlet Bahçeli’den bir çıkış daha! Devlet Bahçeli’den bir çıkış daha!

Emekliye Pazar Desteği Başvurular Ne Zaman Başlıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, pazar desteği için başvurular 30 Ekim 2024 Çarşamba günü başlayacak. Başvuruların başlamasıyla birlikte detaylı başvuru şartları ve sürecin nasıl işleyeceği hakkında bilgilendirmelerin yapılacağı belirtildi. Şu an için başvurularda aranacak koşullar henüz açıklanmadı.

Pazar Desteğinden Kimler Faydalanabilecek?

Bu destek, özellikle temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan emekli vatandaşlara odaklanıyor. Pazar desteği ödemesiyle, dar gelirli ailelerin haftalık pazar alışverişlerinde bir nebze de olsa rahatlatılması planlanıyor. Başvuru şartları, destekten yararlanabilecek kişilerin belirlenmesi açısından kritik öneme sahip olacak ve başvuruların açılmasıyla birlikte bu konuda net bilgiler de paylaşılacak.


Manisa’da CHP’li Belediye Emekli Desteği Verecek Mi?

İstanbul’da CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal destek projesini hayata geçirmesinin ardından 74 yıl sonra ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçen Manisa’da da emekliler için bir benzer pazar desteği projesinin yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Haber Merkezi