Manisa'nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, göreve başlamasının üzerinden altı ay geçtikten sonra düzenlediği “6’ncı Ay Tanıtım Toplantısı’nda” dikkat çekici bir duruma imza attı. Zeyrek, önceki dönemlerde gerçekleştirilen proje ve etkinlikleri, kendi döneminde hayata geçirilmiş gibi sunarken tartışmaların da fitilini ateşledi.

Mesir Festivali Yaklaşık 400 Yıldır Kutlanıyor

Tanıtım toplantısında Ferdi Zeyrek'in sunduğu projeler arasında, kendi döneminde başlatılan 2 ton su 1 TL uygulaması ve Kent Lokantası gibi yenilikler yer aldı.

Ancak Zeyrek'in, yaklaşık 400 yıldır kutlanan 484. Mesir Festivali, 2007 yılında dönemin Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar’ın girişimiyle açılan Manisa Şehir Tiyatrosu ve 2017 yılında düzenlenen ilk kitap fuarı, 2009 yılından bu yana yapılan sabah çorbası ve hoş geldin bebek projesi gibi proje ve etkinlikleri de kendi başarıları arasında göstermesi dikkat çekti.

Ayrıca, tanıtımda konserler ve milli maç yayınları gibi etkinliklere de yer verilmesi, bu etkinliklerin daha önceki yönetimler tarafından düzenlendiği gerçeğini göz ardı etmesiyle tartışmaları daha da derinleştirdi.

Halk Ekmek Önceki Dönem 5 TL’ydi Şimdi 7,5 TL

Öte yandan Yunusemre Belediyesi tarafından Mehmet Çerçi döneminde hayata geçirilen ve ekmeğin 5 TL’den satıldığı Halk Ekmek uygulamasının da tanıtımda yer alması gözlerden kaçmadı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in seçim vaadi olan ‘Ekmek 5 TL olacak’ uygulaması, açılıştan 1 ay sonra 7,5 TL’ye yükselmişti.

 

Özgür Özel’e ‘Ferdi Zeyrek’ Tepkisi

Son günlerde ülke genelinde yaşanan olumsuzlukların ardından etkili bir muhalefet yapamamakla eleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in Manisa Büyükşehir Belediyesi Ferdi Zeyrek’in “6’ncı Ay Programı”na katılması vatandaşlar tarafından tepkilerin odağına oturtuldu.

Sosyal medyada etkinlikten kareler paylaşan CHP Lideri Özgür Özel’in paylaşımı kısa sürede bin beğeni alırken büyük çoğunluğu eleştirel 4 bin de yorum aldı. Vatandaşlar, muhalefet belediyesinin 6’ncı ayını kutlamasını şaşkınlıkla karşılarken Manisa, sosyal medya platformu X’te (Twitter) dalga konusu oldu.

Özgür Özel’e “Ferdi Zeyrek” Tepkisi! Binlerce Yorum Atıldı! İşte Bazıları… Özgür Özel’e “Ferdi Zeyrek” Tepkisi! Binlerce Yorum Atıldı! İşte Bazıları…

Sosyal medyada Özgür Özel’e yapılan yorumlar arasında, “Baby Shower’a da katılacak mısınız?, Vay be.. Ferdi Zeyrek'in 6. ayı ha... E 6 ay sonra da 1. senesini kutlayın ya da o kadar beklemeye ne gerek var 9. ayda bi’ pasta kesin, Sen şaka mısın! 6. ay kınası da yakın” gibi ifadeler yer aldı. 

Muhabir: Manisa Kulis Haber