Aybüke Pusat’a bir darbe daha! Aybüke Pusat’a bir darbe daha!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne ait siyah Audi marka bir aracın CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper’e tahsis edildiği yönündeki iddialar kamuoyunda yankı uyandırdı. Sosyal medya platformlarında gündem olan bu konuya ilişkin açıklama, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’ten geldi. Zeyrek, düzenlediği basın toplantısında iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Ferdi Zeyrek, belediyeye ait araçların kullanımına ilişkin açıklamasında, tahsisin Manisa Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Demirhan Gözaçan’a yapıldığını ve CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ile bir ilgisi bulunmadığını belirterek, “Araç tahsis etmek belediyemizin yetkisindedir. Bizden önceki başkanlar da bu yetkiyi kullanmış, ben de aynı şekilde kullanıyorum. Ancak iddia edildiği gibi İl Başkanımız bu aracı kesinlikle kullanmamıştır” dedi.

“CHP’Lİ BİR BELEDİYEDEN BÖYLE BİR ŞEY BEKLENEMEZ”

Zeyrek, CHP’li bir belediyede böyle bir uygulamanın mümkün olmadığını belirterek, “Ben bir kuruşun dahi peşindeyken, il başkanımız da aynı duyarlılığa sahiptir. Kendi aracının bakımını bizzat kendisi yapmaktadır. Cumhuriyet Halk Partili hiçbir belediyenin böyle bir davranış içinde olması mümkün değildir. Bu nedenle bu iddiaları siyasi malzeme haline getirmeyin” dedi.

“FOTOĞRAF YANLIŞ YORUMLANDI”

Söz konusu aracın il başkanının evinin önünde görüntülenmesiyle ilgili açıklama yapan Zeyrek,  “Danışmanımız Demirhan Bey, görevi kapsamında danışmanlık hizmeti verebilmek için aracı kullanıyor. Fotoğrafın çekildiği gün, İl Başkanımızla görüşmek üzere evine gitmiştir. Bu sırada çekilen fotoğraf üzerinden yapılan yorumlar çok yanlış ve art niyetlidir.” ifadelerini kullandı.

“SİYASİ MALZEME YAPAN TROLLER”

Zeyrek, sosyal medyada dezenformasyon yaratan hesaplar için yasal sürecin başlatıldığını belirterek, “Geçmiş dönemde daire başkanlarına da araç tahsis edilmişti. Bugün bizim daire başkanlarımız bu araçlara binmiyor bile. Tüm bu süreci siyasi malzeme haline getiren troller, yargı önünde bunun hesabını verecek. Mahkemeden alacakları cezaları çekecekler.” diye belirtti.

Kaynak: Haber merkezi