Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Diyarbakır'da kaybolan ve cansız bedeni 19 gün sonra gölet kenarında çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran hakkında açıklama yaptı. Zeyrek, Narin’in ölümünün tüm ülkeyi derinden üzdüğünü belirterek, çocukların güvenliği için tüm kurumların iş birliği yapması gerektiğini vurguladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan ve cansız bedeni 19 gün sonra gölet kenarında bir çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümü hakkında taziye mesajı yayımladı.

Zeyrek, "Narin’in ölümünün hepimizi derinden yaraladığını, çocukların güvenliği için her türlü tehlikeden korunmalarının en büyük sorumluluk olduğunu" belirtti.

Zeyrek açıklamasında, “21 Ağustos’tan bu yana kayıp olarak aranan Narin’in cansız bedeninin bulunması hepimizin yüreğine bir kez daha ateş düşürdü. Çocuklarımızı her türlü tehlikeden korumak, hepimizin en büyük sorumluluğu. Daha güvenli bir gelecek için tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışarak çocuklarımızın sesine kulak vermeli ve onların haklarını savunmalıyız. Narin’in gülüşünü solduran kişi ve kişilerin hak ettikleri cezayı almaları için sürecin takipçisi olacağız. Hepimizin başı sağ olsun.” ifadelerine yer verdi.

Manisa’da halk ekmek zamlandı! Manisa’da halk ekmek zamlandı!

Kayıp Narin Olayında Son Gelişmeler!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin'in cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni, jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Çuvalın Bölgeye Dün Gece Atıldığı Düşünülüyor!

Narin'in cansız bedenini bulan ekipler, olay yerinde incelemelerini tamamladıktan sonra detaylı otopsi için cenazeyi Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna kaldırdı. Daha önce defalarca aramaların yapıldığı gölet kenarında çuval içinde ölü olarak bulunan Narin'in dün gece bölgeye atıldığı üzerinde duruluyor.

Narin Güran’ın Amcası Tutuklanmıştı!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran olayına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında olan amcası S.G. sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Soruşturma kapsamında 31 Ağustos’ta gözaltına alınan muhtar olan amcası S.G., jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı. Ek gözaltı süresinin ardından bugün savcılığa sevk edilen S.G., ifadesinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakemliğine sevk edildi. Hakimlik, S.G.’yi “kasten öldürme” ve “kişiyi hürriyetinden kısıtlama” gerekçesiyle tutuklayarak cezaevine gönderdi.           

Kaynak: Haber Merkezi