Anadolu Ajansı ekipleri, Fetullah Gülen'in 1999'dan beri FETÖ’nün merkezi olarak bilinen Pensilvanya’nın Saylorsburg kasabasındaki çiftliğinden taşındığını tespit etti. Gülen, Saylorsburg’daki "Chestnut Retreat Center" isimli çiftlikten yaklaşık 12 dakika uzaklıktaki yeni evine taşındı.

Yeni Ev Tespit Edildi

Gülen’in taşındığı yeni evin adresi “260 Kennel Road, Saylorsburg, PA 18353” olarak belirlendi. İnternetteki emlak sitelerine göre, bu ev 2008 yılında inşa edilmiş ve yaklaşık 400 metrekare iç alanı, 3 odası ve 4 tuvaleti bulunuyor. 12 dönümlük ormanlık arazi içerisinde yer alan bu evin değeri, 887 bin ile 1 milyon dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. Ev, çevresine yerleştirilen güvenlik kameralarıyla sıkı bir şekilde korunuyor.

Evin 2023 yılında, Gülen’in kişisel bakımından sorumlu olduğu belirtilen örgüt yöneticilerinden Cevdet Türkyolu’nun ve ailesine ait Meserret LLC adlı şirket tarafından satın alındığı iddia ediliyor.

Havadan Çekim ve Gülen'in Görüntülenmesi

AA ekipleri, drone ile havadan yaptığı çekimlerde evin bahçesinde lüks araçlar, kar motoru ve karavan gibi araçların bulunduğunu kaydetti. Çekim esnasında, demir parmaklıklı kapıdan iki lüks araç çıktı. Arkadaki siyah Mercedes'in ön yolcu koltuğunda oturan Fetullah Gülen, kameralara kısa bir süre de olsa yakalandı. İki araç hızla bölgeden uzaklaştı.

Polis Müdahalesi

AA ekipleri çekim yaparken, evde bulunan kişiler tarafından polis çağrıldı. Bölgeye gelen polis, AA ekibiyle görüşerek, özel mülke girilmemesi gerektiğini vurguladı ve çekimlerin trafiği aksatmayacak şekilde yapılmasını istedi. Polis, uyarılarda bulunduktan sonra bölgeden ayrıldı.

Göl kıyısında cinayet! Önce sevgilisini sonra kendisini öldürdü! Göl kıyısında cinayet! Önce sevgilisini sonra kendisini öldürdü!

Taşınma İddiaları

Nisan ayında, Gülen'in 1999'dan beri kaldığı malikanesinden zorla çıkarıldığı iddiaları, FETÖ içindeki bazı isimler tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı. Bu iddialar, örgüt içindeki gerilimlere işaret ederken, Gülen’in taşınması ve yeni evine dair görüntüler dikkat çekiyor.

Kaynak: AA