İstanbul’un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi’nde dün sabah saatlerinde polise yapılan bıçaklı saldırı sonrası yakalanan şüpheli tutuklandı. Olay, sabit nokta görevi yapan bir polis memuruna Oytun I. isimli şahsın sessizce yaklaşarak bıçakla saldırmasıyla gerçekleşti. Polis memuru ensesinden aldığı bıçak darbesi ile yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Saldırgan Kısa Sürede Yakalandı

Olay sonrası saldırgan olay yerinden kaçtı. Ancak Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından Kasımpaşa’da yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklandı.

Şüphelinin Polislere Düello Teklifi

Olayla ilgili detaylar gün yüzüne çıkarken, Oytun I.'nın daha önce de uyuşturucu madde kullanmaktan polisle sabıkalı olduğu öğrenildi. Saldırı öncesinde bir video yayımlayan şüpheli, Nurtepe’deki bir polis aramasına tepki gösterdiği ve polislere düello teklif ettiğini açıkladı. Şüpheli, videoda polisin kendisine yönelik sözlerine ve yapılan aramaya öfkelendiğini belirterek, bu sebeple polis memuruna saldırdığını söyledi.

Zeytin toplarken dünyanın en zehirli yılanı soktu Zeytin toplarken dünyanın en zehirli yılanı soktu

Saldırı anında yanında bıçak taşıyan şüpheli, polis memurunu boynundan bıçaklayarak ağır yaraladı. Şüphelinin yaptığı açıklamalar, olayın planlı bir saldırı olduğunu ortaya koyarken, sosyal medyada yaptığı paylaşımda polislerle birebir dövüşmek istediğini iddia etti.

Kaynak: İHA