Geçtiğimiz pazar günü ABD'de 83 yaşında hayatını kaybeden FETÖ terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen’in, cenaze töreni Kuzey New Jersey'de yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Gülen, tören sonrası Pensilvanya'nın Saylorsburg kentindeki çiftlik evinin arazisine defnedildi. Cenazeye katılan FETÖ mensuplarının birçoğunun yüzlerini gizlemesi dikkat çekerken, mezar taşına yazılan doğum tarihi de ilginç bir ayrıntı olarak öne çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzede aileye ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzede aileye ziyaret

Mezar Taşına 1938 Yılı Yazıldı

1941 doğumlu olan Gülen’in mezar taşına, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yılı olan 1938'in yazılması dikkat çekti. Gülen’in doğum yılına ilişkin FETÖ mensupları geçmişte de çeşitli manipülasyonlar yapmış, kimliğinde doğum tarihinin farklı gösterildiğini öne sürmüştü. Erzurum’un Pasinler ilçesinde 27 Nisan 1941'de doğan Gülen, uzun yıllar kendisini Atatürk’ün ölümünden bir gün sonra doğduğu iddiasıyla çevresindekilere tanıtmıştı.

Fetö1

Gülen'in “Mehdi” İddiası

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in kendisini “mehdi” olarak gördüğü, Atatürk’ü ise “deccal” olarak nitelendirdiği, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hazırlanan iddianamelerde yer aldı. Gülen’in, kendisinin “mehdi” olduğu inancını pekiştirmek için ismine “Muhammed” eklettiği de iddialar arasında.

Gülen’in ölümünün ardından, mezar taşındaki bu tarih manipülasyonunun da FETÖ'nün algı çalışmaları kapsamında yapıldığı ileri sürüldü.

Kaynak: Haber Merkezi