Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında iki dev takım, Galatasaray ve Beşiktaş, 357. kez sahne alıyor. Şampiyonluk yarışında kritik bir dönüm noktası olarak görülen bu derbi mücadelesi, futbolseverlerin nefeslerini tutarak izleyeceği büyük bir karşılaşma vadediyor. Galatasaray-Beşiktaş muhtemel 11’ler, Derbi, Maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda? İşte derbi hakkında tüm detaylar ve önemli başlıklar...

Galatasaray - Beşiktaş Derbi Maçı Ne Zaman?

Galatasaray ve Beşiktaş, 28 Ekim Pazartesi günü kozlarını paylaşacak. Heyecanla beklenen maç, iki takım arasındaki ezeli rekabetin son perdesi olarak RAMS Park'ta sahne alacak. Mücadele saat 20:00’de başlayacak.

Galatasaray - Beşiktaş Derbisi Hangi Kanalda?

Maç, beIN SPORTS 1 ekranlarında canlı olarak yayınlanacak. Taraftarlar, derbiyi televizyon başında HD kalitesiyle izleyebilecek. Mücadelenin hakemi ise Arda Kardeşler olacak.

Takımların Son Durumu ve Lig Pozisyonları

Galatasaray, Süper Lig'de 9 hafta sonunda topladığı 25 puanla zirvede yer alıyor. Avrupa Ligi’nde Elfsborg karşısında 4-3'lük skorla galip gelerek moral kazanan Sarı-Kırmızılılar, ligde Antalyaspor'u da deplasmanda 3-0 yenerek formunu korudu. Beşiktaş ise bir maç eksiği ile 20 puanla 3. sırada bulunuyor. Siyah-Beyazlı ekip, Avrupa Ligi’nde Lyon karşısında aldığı 1-0'lık galibiyetle ilk üç puanını elde etti ve moralli bir şekilde derbiye hazırlanıyor.

GS - BJK Muhtemel İlk 11'ler

  • Galatasaray: Muslera, Abdülkerim, Davinson, Kaan, Yunus, Gabriel Sara, Sallai, Torreira, Barış, Icardi, Osimhen
  • Beşiktaş: Ersin, Svensson, Uduokhai, Emirhan, Masuaku, Al Musrati, Gedson, Rashica, Rafa Silva, Muçi, Immobile

Geçmiş Rekabet: Kimin Üstünlüğü Var?

Tarihlerinde 356 kez karşı karşıya gelen iki takımdan Galatasaray 127 galibiyet alırken, Beşiktaş 115 galibiyet elde etti. 114 karşılaşma ise berabere bitti. Bu karşılaşmalarda Galatasaray 496, Beşiktaş ise 469 gol kaydetti. Süper Lig'de yapılan 132 maçta ise Galatasaray 50, Beşiktaş 39 galibiyet alırken, 43 karşılaşma eşitlikle sonuçlandı.

Olaylı Beşiktaş kongresi! Sandalyeler havada uçuştu Olaylı Beşiktaş kongresi! Sandalyeler havada uçuştu

Galatasaray, RAMS Park'ta Beşiktaş'a Karşı Üstün

Galatasaray, 2011'de açılan Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta oynanan derbilerde rakibine karşı üstünlük sağladı. Ev sahibi olarak Beşiktaş'ı 14 kez ağırlayan Galatasaray, 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle dikkat çekiyor. Ayrıca, Galatasaray, sahasında oynadığı son 7 Beşiktaş maçında yenilgi yüzü görmedi; bu maçların 6'sını kazanırken, sadece 1 beraberlik aldı. Son 4 maçta galibiyet serisi sürdüren Sarı-Kırmızılılar, bu dönemde toplamda 13 gol atıp yalnızca 4 gol yedi.

Derbi Öncesi Takımlarda Öne Çıkanlar

Osimhen transferiyle farklı bir ivme kazanan Galatasaray, hücum hattındaki etkinliğiyle dikkat çekerken, Beşiktaş da yeni transferi Immobile ile gol yollarında etkili olmayı hedefliyor.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK