Çanakkale Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde bulunan 200 kişilik Hilafeti Muhammediye Tarikatı'na liderlik eden Mustafa Ç. ve 10 müridi düzenlenen operasyonla tutuklandı.

Kendisine İnananlara Kredi Çektirmiş

Olay, Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde yaklaşık 200 kişilik "Hilafeti Muhammediye Tarikatı"nın lideri Mustafa Ç.'nin , müritlerini kandırarak gayrimenkullerini sattırıp kredi çektirdiği iddialarıyla başladı.

2020 yılında İstanbul'da kurduğu suç örgütünü, köy yakınlarındaki bir termal tesis ve doğa evlerine taşıyan Ç. kendisini mehdi ilan ederek müritlerinin dini inançlarını istismar etti. Ç.  ve beraberindekiler, depremzede olduklarını öne sürerek bu tesisleri iki yıllığına kiraladılar.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri suç örgütünün dolandırıcılık faaliyetlerini tespit etti. 

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli yürütülen çalışmalarda, Mustafa Ç. ve beraberindekilere yönelik 8 Ekim'de Çanakkale Jandarma Komutanlığı'nın da desteğiyle operasyon yapıldı.

Operasyon sırasında 275 bin TL nakit para, tabanca, mermiler, bilgisayarlar ve cep telefonlarına el konuldu. Mustafa Ç. ve suç örgütü üyeleri gözaltına alındı.

Tutuklandılar

Mahkemeye çıkarılan Mustafa Ç. ve 10 müridi, çıkar amaçlı suç örgütü kurma ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Fernas Maden işçileri açlık grevinde! Fernas Maden işçileri açlık grevinde!

Kaynak: İHA