Fransa'ya bağlı Mangareva Adası'nda şnorkelli yüzen 20 yaşındaki Angus Kockott, 2.5 metrelik bir köpek balığının saldırısına uğradı. Köpek balığı, Kockott'un koluna çenesini geçirdi ve büyük bir hızla parçalamaya başladı.

Turizm Cennetine İç Çamaşırı Yasağı: Uymayanlara 28 Bin TL Ceza Turizm Cennetine İç Çamaşırı Yasağı: Uymayanlara 28 Bin TL Ceza

Küçük Bıçağı Çıkarıp Solungaçlarına Sapladı

Genç adam, hızlı bir refleksle cebindeki küçük bıçağı çıkarıp köpek balığının solungaçlarına saplayarak kurtulmayı başardı.

Kockott, saldırıdan sonra güvenli bir yere yüzdü ve acil bir askeri uçakla en yakın hastaneye götürüldü. Burada altı saat süren hayat kurtarıcı bir ameliyat geçirdi. Köpek balığının dişleri, Kockott'un kolundaki ana sinirleri ve bazı tendonları kopardı. Doktorlar, Kockott’a deri ve sinir nakli yaparak yaralı uzvundaki köpek balığı diş parçalarını çıkardı.

"Paniğe Kapılmaya Fırsat Bulamadım"

Yaşadığı korkunç anları anlatan Kockott, paniğe kapılmaya fırsat bulamadan harekete geçtiğini belirtti. “Adrenalinle bıçağımı kullanarak hayatta kaldım. O gün yanımda bıçak olduğu için çok şanslıyım” dedi.

Kaynak: Manisa Kulis Haber