Geçtiğimiz dönem AK Parti yönetiminde olan Yunusemre Belediyesi, son seçimlerde CHP’ye geçmişti. Bu değişimle birlikte Yunusemre’de çalışan 328 memur, aldıkları sosyal denge tazminatlarının kesilmesi nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşamaya başladı.

Kamu-Sen Türk Yerel Hizmet Sen Manisa Şube Başkanı Hakan Göktaş, Yunusemre Belediyesi’nde çalışan memurların sosyal denge tazminatlarının kesilmesine tepki gösterdi. Göktaş, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın herhangi bir gerekçe göstermeksizin, memurların yasal hakkı olan aylık 8.300 TL tutarındaki tazminatı ödemediğini belirterek bu uygulamanın hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

Memurların yıllardır bu tazminata göre bütçelerini düzenlediğini ve kesintinin onların mali planlamalarını olumsuz etkilediğini belirten Göktaş, “Belediye Başkanı Sayın Semih Balaban’ın hiçbir gerekçe göstermeksizin sosyal denge tazminatını kesmesi yasaya aykırıdır. Çünkü belediye ile o dönem yetkili sendika arasında sözleşme yapılmış ve bu tazminatın ödeneceği kayıt altına alınmıştır. Keza Yunus Emre Belediyesinin sözleşme hükümlerini doğrudan uygulamadan kaldırması “Usulde paralellik ilkesine” de aykırıdır. Çünkü bu sözleşmenin uygulanması için belediye meclis kararı alındığı halde iptal sürecinde alınmış bir belediye meclis kararı yoktur” dedi.

"Yasal Bir Temeli Yok"

Başkan Balaban’ın, “Belediyenin borcu olduğuna dair” iddialarının da yasal bir temeli bulunmadığını belirten Göktaş,  “Sözleşme yapılırken de belediyenin borcu bulunmakta idi. Sözleşmeye bağlılık ve ahde vefa ilkesi gereği iş bu sözleşmenin devam etmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

"Memurlara Yasal Hakkını Verin"

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’a çağrıda bulunan Göktaş, “Çalışanlarının haklarını korumak adına, Belediye Başkanı Semih Balaban’dan kesintiden vazgeçmesini ve memurlara yasal hakları olan sosyal denge tazminatlarının yeniden ödemesini talep ediyoruz” dedi.

Manisa Büyükşehir'den Dev Alım! Zabıta, Öğretmen, Şoför, Süpürgeci... Manisa Büyükşehir'den Dev Alım! Zabıta, Öğretmen, Şoför, Süpürgeci...

Kaynak: Haber Merkezi