Emekli ve memurlar için maaşları belirleyecek kritik veri yaklaşıyor. SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin maaşlarını etkileyen son bilgiyi Merkez Bankası açıkladı. Emekli ve memur zammının kesinleşmesi için artık sadece bir veriye ihtiyaç var. 3 Temmuz Çarşamba günü, Haziran ayı enflasyon rakamının duyurulmasıyla birlikte 16 milyon emekli ve 4 milyon memur, yeni maaşlarını öğrenecek. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, temmuz ayında emekli ve memurlar için öngördüğü zam oranlarını açıkladı.

Any Conv.com Para6 1

Merkez Bankası sürpriz yapmadı! Faizi yüzde 50’de sabit tuttu! Merkez Bankası sürpriz yapmadı! Faizi yüzde 50’de sabit tuttu!

5 aylık rakamlar kesinleşti

Mayıs ayı enflasyon verileri açıklandığında, 5 aylık dönem için belirlenen zam oranları da netleşti. Aylık bazda enflasyon %3,37 artarken, yıllık bazda rekor düzeyde %75,45 olarak gerçekleşti.

5 aylık toplam enflasyon %22,72 oldu.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 5 aylık zam oranı da %22,72 olarak belirlendi.

Memurlar için ise 5 aylık enflasyon farkı %6,72, toplu sözleşme gereği yapılan zam oranı ise %10 olarak hesaplandı.

Enflasyon farkı dahil edildiğinde, memurların 5 aylık zam oranı %17,4 olarak belirlendi.

Haziran tahmini açıklandı

Merkez Bankası, Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını açıkladı. Ekonomistlerle yapılan ankette, haziran ayı için enflasyon tahmini %2,52 olarak belirlendi. Bir önceki ankette ise haziran ayı enflasyonu %2,56 olarak öngörülmüştü.

Erdursun, Youtube kanalında anket sonuçlarıyla ilgili şu yorumları paylaştı:

"Haziran ayı enflasyonu 3 Temmuz'da yüzde 2.52 olarak açıklanırsa SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 25.8 artış yapılacak. Yüzde 25-26 bandında tahmin ediyorduk. Memur ve memur emeklilerine de yüzde 20.8 enflasyon farkı çıkar.

Ücretli çalışanlar o kişiler için de 6 aylık enflasyon yüzde 25.8 çıkacak. O kişilere öyleyse niye enflasyon farkı verilmeyecek? Asgari ücretlilere, diğer ücretlilere... Onların da enflasyon karşısında cebine giren para erimedi mi?

Asgari ücretin değeri 12 bin 614 lira olacak. Ama artış yapmayacaklarını söylüyorlar. Enflasyon farkı bir zam değil. Enflasyondan dolayı zararını karşılamanız gerekir."

YENİ TEMMUZ TABLOSU

Temmuzda hükümetin SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 25, memur ve memur emeklilerine yüzde 20 zam yapacağını, asgari ücrete ise zam yapmayacağını düşünüyorum."

Kaynak: Haber Merkezi