Hizmet iş Sendikası ile Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BESOT şirketi arasında 4 bin 400 çalışan için ek zam yapılması konusunda sürdürülen görüşmelerde henüz anlaşma sağlanamadı. Konuya ilişkin son gelişmeleri Hizmet İş Manisa 2 No’lu Şube Başkanı Tekin Turgut açıkladı.

Belediye Başkanı Verdiği Sözün Altında Kaldı

Turgut yaptığı açıklamada; “Yıl sonuna kadar yetkili olduğumuz Manisa Büyükşehir Belediyesi BESOT A.Ş. çalışanları adına yürüttüğümüz ek zam görüşmelerinde, taleplerimiz karşılanmadı ve Sayın Belediye Başkanımız seçimler öncesi verdiği sözün altında kaldı. Ayrıca, teklif edilen ücret kalemlerinin bir kısmının yıl sonuna kadar geçerli olması nedeniyle üyelerimiz ve tarafımızca kabul görmedi. Bu anlamda görüşmelerimiz, müzakere ve mücadelemiz önümüzdeki günlerde devam edecek” dedi.

Joubert sendromlu Serhat’tan alkışlanacak hareket: Ahmet Cahit bebek için yardım topluyor Joubert sendromlu Serhat’tan alkışlanacak hareket: Ahmet Cahit bebek için yardım topluyor

22 (1)[1]

Turgut’tan Flaş İddialar

İşçilerin tehditle başka sendikalara üye yapılmak istendiğini iddia eden Turgut, “İşçiler üzerinde korku ve baskı oluşturarak üye yapmaya devam eden sarı sendikaları da kullanan işveren, üç sendikanın yetki mücadelesini körüklemesi, özellikle üyesi az olan bir sendika için el altından çalışması işyerini sendikasızlaştırma politikasına götürdüğünün en büyük göstergesidir. Bu anlamda bağlı oldukları siyasi parti il başkan yardımcıları ve ilçe başkanları da siyaseti bırakmış sendikacılığa soyunmuştur. Sözüm ona sendikacılarla iş yerine gidilmekte, ilçelerde telefonla aranarak baskı kurulmaktadır. Onlara tavsiyemiz ya sayın genel başkanınızın dediği gibi Türkiyeli olun her kesime eşit davranın veya kararınızı verin iki sarı sendikanın birini seçin, işçinin de aklını bulandırmayın” ifadelerini kullandı.

Habermedyafotograf 42619 571Db67417414Ec79049B9D46328Be3B

İşçilere De Çağrıda Bulundu

Turgut, açıklamasının son bölümünde BESOT A.Ş. çalışanlarına da çağrı yaparak şu ifadeleri kullandı: “Arkadaşlarımız bu sendikasızlaştırma oyununu görmeli, 25 bin TL alan arkadaşlarımız bu oyunu bozmalı, sendikamız çatısı altında toplanarak yetki sürecini Hizmet İş’ten yana kullanarak kararını vermeli. Hizmet İş Sendikası olarak yılsonuna kadar yetkiliyiz, bu sözleşme bizimle imzalanacak. Birlik olursak beraber hareket edersek 33 bin 500 TL verilen teklifi en düşük 36 bin TL seviyesine çekerek hem bu günlerimizi hem geleceklerimizi kurtarmalıyız. Tüm üyelerimizi işverenin ve onun maşası olan sendikalara karşı dik durmaya, oluşturulan sahte korku çemberini kırarak emeğine, ekmeğine, geleceğine sahip çıkmasını bekliyor ve diliyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi