Milyonlarca kullanıcının aktif olarak kullandığı sosyal medya platformu Instagram getirilen ‘erişim engeli’ sebebiyle kullanılamıyor. Uygulamaya giriş yapmak isteyen kullanıcılar, "Instagram ne zaman açılacak?" ve "Instagram’a giriliyor mu?" gibi soruların yanıtını ararken resmi açıklamaları da büyük bir merakla bekliyor. Detaylar haberimizde...

Insta2

INSTAGRAM AÇILIYOR MU?

Instagram kullanıcıları zaman zaman akışın yenilendiğini ancak uygulamanın tekrar kesintiye uğradığını bildirdi. Kullanıcılar, bu erişim engelinin ne zaman kaldırılacağını merak ettiği için gözü kulağı yetkililerin açıklamalarına çevrildi.

Insta 3

INSTAGRAM’A NEDEN GİRİLMİYOR?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK) sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirdi. BTK, 2 Ağustos tarihinde erişim engeli getirilen Instagram’ı “katalog suçlara” uymadığı gerekçesiyle kapattıklarını belirtti.

INSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK?

Erişim engelinin kaldırılmasının Instagram’ın tutumuna bağlı olduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, "Instagram'ı Katalog suçları çerçevesinde kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için de bir erişim engeli getirdik. Hassasiyetlerimiz belli, oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderildiği an 1 saat sonra kaldırmış olacağız. Herkesin kanunlara uymasını istiyoruz net olarak” dedi.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! SGK’dan ‘çift ödeme iadesi’ açıklaması Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! SGK’dan ‘çift ödeme iadesi’ açıklaması

Insta

Instagram’da yaşanan erişim engelinin ne zaman sona ereceği konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor. Kullanıcılar, Instagram’ın tekrar aktif hale gelmesini beklerken resmi duyuruları takip etmeye devam ediyor.

Erişim sorunuyla ilgili yeni gelişmeler oldukça, güncel bilgiler paylaşılacaktır.

Muhabir: Özkan ÇELİK