Manisa, son dönemde belediyelerdeki işten çıkarmalarla gündeme geliyor. 31 Mart 2024’te yapılan yerel seçimlerin ardından belediyelerin çoğunda yönetim değişirken, çalışanların da işlerine son verildiği haberleri ardı ardına geliyor.

Son olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde, Hizmet İş Sendikası’nın iddiasına göre 800’e yakın işçinin sürgün edildiği iddiaları ortaya atılmıştı.

Son olarak medya grubumuza ulaşan ve kendisinin de işten çıkarıldığını söyleyen Şehzadeler Belediyesi çalışanı belediyede işlerine devam eden çalışanların diken üstünde olduğunu öne sürdü.

Babasının başka bir partiye üye olmasından dolayı kendisinin işine son verildiğini savunan eski çalışan, işine son verilirken görüştüğü belediye başkan yardımcısının, işten çıkarılma sebebinin bu durum olduğunu söylediğini öne sürdü.

Işten Çıkarma

İzmir'de kentsel dönüşüm projesi hak sahipleri eylem yaptı İzmir'de kentsel dönüşüm projesi hak sahipleri eylem yaptı

 İsmini vermek istemeyen eski çalışan “Her gün belediyede işten çıkarma oluyor. İnsanlar her gün yürekleri ağzında çıkarılmalarını bekliyorlar. Çarşamba günü de benim çıkışımı verdiler. Sebebi ise babamın başka bir parti üyesi olması ve seçim zamanı başkan adaylarının birinin kuzeni olmam. Bunu belediye başkan yardımcılarından biri bu şekilde dile getirdi. Hepimiz evimize ekmek götürüyoruz. Hepimizin çalışmaya ihtiyacı var. Seçim zamanı paylaşım yapmasak, çalıştığımız belediye bizi sorguluyordu. Şimdi biz işten çıkarılan işçilerin günahları nedir? İşi ile hakkını yapan kimseye çıkarmayacağız dediler ama gelin görün ki şimdi işi çalışanları 5 senelik 10 senelik demeden diğer parti üyeleri önceki dönem çalışanlar diye her gün işçi çıkarıyorlar. Amaçları da kendi kadrolarını kurmak. Hani akraba alımları yok idi Şehzadeler Belediyesi’nin her yeri akrabaları oldu güvenliklerin müdüründen tutun birçok yere kuzenleri yerleştirildi. Yeni açılan kütüphane arkadaş çevresi ile dolduruldu.” dedi.

Kaynak: Manisa Kulis Haber