Küresel piyasaarın merakla beklediği ABD enflasyon verisi dün açıklandı.

ABD’de aylık enflasyon yüzde 0,1 artış beklentisine karşı yüzde 0,1 gerilerken, yıllık enflasyon yüzde 3 artarak yüzde 3,1 beklentisinin altında kaldı.

Beklentinin altında açıklanan ABD TÜFE, piyasalarda sert dalgalanmalara neden oldu.

Piyasalar, Fed’in faiz indirimini fiyatlamaya başladı.

Vestel’den dev ortaklık… Şirketin CEO’su açıkladı Vestel’den dev ortaklık… Şirketin CEO’su açıkladı

Dolar karşısındaki tüm enstrümanlar coştu, dananın kuyruğu koptu. Dolar endeksi (dxy) hariç her şey yükseldi.

Enflasyon tarafındaki belirsizlikler yavaş yavaş netleşiyor. Muhtemelen Eylül itibariyle faiz indirimini başlatabilirler. Önümüzki 3 ay boyunda enflasyon tarafında düşüşleri görmeye devam ederiz. Enflasyonun gerilemesi, faiz indirim ihtimalini canlı tutar. Ancak piyasaların büyük bir sorunu var! Savaş. Özellikle dünya liderleri “Savaş Riski Var” uyarılarında sık sık bulunuyor.

Böyle bir ortamın oluşması tüm yatırım araçlarında etkileşime neden olacaktır. Bir yandan enflasyonun düşüş trendi başlarken, diğer yandan da savaş koşuluyor. Bu ortamda piyasaların hangisini önce fiyatlayacağı belli değil. Bugünlük faiz indirimleri fiyatlanıyor ancak Ağustos’da savaş fiyatlanabilir. Piyasalar çıkmaza girebilir. Kısa vadede bugünkü fiyatlamanın tersini görebiliriz. Ben Ağustos’da belirsiz, geniş bant aralığında dalgalanan bir piyasa bekliyorum. Neyse biz bu haftanın keyfini bozmayalım.

Kaynak: Haber merkezi