İslam Memiş, tv100.com'da kaleme aldığı yazısında, Aralık ayında başlayıp Şubat’a kadar sürecek "kusursuz fırtına" döneminin doları 38 TL seviyelerine taşıyabileceğini belirtti. Bu süreçte piyasalarda belirsizliklerin artacağını vurguladı.

Yurt dışından telefon getirecekler dikkat! Büyük zam kapıda Yurt dışından telefon getirecekler dikkat! Büyük zam kapıda

Memiş, ABD Merkez Bankası’nın faiz politikaları ve küresel belirsizliklerin yanı sıra yaklaşan ABD seçimlerinin de piyasaları etkileyeceğine dikkat çekti. Ortadoğu’daki gelişmelerin bölgesel savaş riskini artırdığını ifade eden Memiş, ABD’nin artan borç yükü ve resesyon endişelerinin henüz tam olarak fiyatlanmadığını belirtti.

Yukarı Yönlü Hareketten Olumsuz Etkilenecek

Türkiye gibi yüksek enflasyona sahip gelişmekte olan ülkelerin döviz kurundaki yukarı yönlü hareketten olumsuz etkileneceğini öngördü.

Yılın son çeyreğinin piyasalarda daha sancılı geçeceğini vurgulayan Memiş, yatırımcıların bu dönemde dikkatli olmaları gerektiğini ve savaş risklerinin ekonomik faktörlerden daha fazla ön planda olacağını ifade etti. Doların 38 TL seviyelerine ulaşabileceği tahmini, piyasalarda yeni bir dalgalanma döneminin habercisi olabilir.

Kaynak: Haber Merkezi