İsrail ve Filistin arasındaki son gelişmeleri yerinde takip etmek adında bölgeye giden gazeteci Mehmet Akif Ersoy, Tel Aviv’den yaşananları aktarırken İsrail güçleri tarafından canlı yayında saldırıya uğradı.

2 haftasını dolduran savaşta gelişmeleri aktarmak üzere İsrail’e giden gazeteci Mehmet Akif Ersoy, bugün canlı yayın sırasında İsrail ekipleri tarafından “İsrail’den çıkın” sözleri eşliğinde yayını kesildi.

Demirci-Salihli karayolunda son durum! Demirci-Salihli karayolunda son durum!

Mehmet Akif Ersoy’a hakarette ve fiziki müdahalede bulunup ardından da kameraya müdahale etti. O müdahaleden sonra yayın kesildi. Ersoy daha sonra sosyal medya hesabından olaya ilişkin “Az önce Habertürk canlı yayınında ilk defa sokakta bu denli yüksek tonda sözlü ve fiziki müdahaleyle karşılaştık. İsrail aleyhine haber yaptığımızı söyleyerek kameramızı almaya çalıştılar. Yayını kapattıktan sonra da hakaretler ve saldırı devam etti” açıklamasını yaptı.

Mehmet Akif Ersoy bir gün önceki canlı yayında Tel Aviv’den “Ben İsrail’in katil bir devlet olduğunu düşünüyorum.” açıklamasını yapmıştı. Söz konusu saldırı, İsrail güçlerinin medyayı ne kadar yakından takip ettiğini ve dünyayı habersiz bıraktığını gözler önüne serdi. Haber Merkezi

Editör: Onur Yılmaz