İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yaşayan 35 haftalık hamile Hanife Mete, doğum sancılarının artması üzerine eşi Cemal Mete ile hastaneye gitmek için taksi arayışına girdi. Ancak taksi bulamayan Mete ailesi, durumu hızlandırmak amacıyla saat 08.30’da metrobüse binmeye karar verdi.

Metrobüste, doğum sancıları şiddetlenen Hanife Mete, bu durumu eşi Cemal Mete ile birlikte yaşadı. İETT şoförü, yolcuların güvenliğini sağlamak için durumu komuta merkezine ve sağlık ekiplerine bildirdi. Metrobüs, Küçükçekmece Cennet Mahallesi mevkiinde park alanına çekildi. Araçtaki diğer yolcular başka bir araca transfer edilirken, Hanife Mete, eşi Cemal’in desteğiyle doğumunu gerçekleştirdi. İETT şoförü ve güvenlik görevlileri, doğum anında aileye yardımcı oldular.

Köfteci Yusuf'ta değişim! Beklenen olmadı... Köfteci Yusuf'ta değişim! Beklenen olmadı...

İsmini Yılmaz Koydular

Mete çifti, sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen 5. çocuklarına Yılmaz adını koydu. Anne ve bebek, doğumun ardından sağlık ekipleri tarafından Esenyurt Necmi Kadıoğlu Hastanesi’ne götürüldü.

“Bu 5’inci Çocuğumuz”

Doğum anını paylaşan baba Cemal Mete, "Mağazada tezgahtar olarak çalışıyorum. Eşim ev hanımı. Bu 5’inci çocuğumuz. Bebeğe ve hanıma bir şey olmasından çok korktum. Metrobüs tamamen doluydu. Şoför sağ olsun, yolcuları indirdi ve kenara çekip ambulansın gelmesini bekledik. Zaten ambulans gelmeden doğum gerçekleşti" dedi.

Mete ailesi, bu özel anı yaşamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Kaynak: İHA