Narin Güran cinayetinde kahreden ‘diş’ detayı! Narin Güran cinayetinde kahreden ‘diş’ detayı!

Yerel seçimlerde İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Op. Dr. Gürhan Özcan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e önemli bir çağrıda bulundu. Özcan, tarım ve ekmek üretimi için kritik öneme sahip buğdayın Manisa'da yaygın olarak yetiştirildiğini belirterek, büyükşehir belediyesinin bir halk un fabrikası kurması gerektiğini söyledi.

İYİ Partili Özcan, "Manisa tarımı için buğday önemli bir ürünüdür. Ekiliş olarak bir milyon dekara yakın alanda buğday ziraati yapılmaktadır. Kuraklıktan dolayı bu yıl verim kaybı yaşanmaktadır ve ortalama dekara verim 300 kg civarında gerçekleşmektedir. Büyükşehir belediyesi kuracağı un fabrikası ile hem buğday üreticisine hem de fırınlara destek olarak uygun fiyata ekmek üretimini sağlayabilir. Yunusemre ve Gölmarmara ilçe belediyelerimiz halk ekmek uygulaması yapmaktadır. Büyükşehir belediyesi, halk ekmek fabrikasını Gölmarmara ilçesine kurup, buradan 17 ilçeye dağılım yapmayı planlamaktadır. İlimiz genelinde 300-350 arasında aktif fırın vardır. Fırıncı esnafımız ile görüşmelerimizde, fırıncının en büyük sorunlarının başında, işçi bulunmaması ve un fiyatlarının yüksek olmasıdır. Büyükşehir belediyesi, buğday üretiminin yoğun olduğu ilçemizde kuracağı un fabrikası ile fırıncı esnafına piyasanın çok altında un verebilir. Ekmeğin ana girdisi olan unu uygun fiyata alan fırıncı, uygun fiyata ekmek üretebilir. Belediyeler, kaymakamlık sosyal yardımlaşma birimleri ve muhtarlardan maddi durumu düşük olan vatandaşları tespit ettikten sonra, ihtiyaç sahiplerine teslimat yapabilir. Özcan, bir uygulama yaparken, şehrin lokomotifi olan esnafımızı düşünmek zorundayız. Onun için ekmek üretiminde yapılması gereken un fabrikasıdır. Şuanda piyasada çuvalı 750  -850 TL arasında olan un fiyatını büyükşehir belediyesi un fabrikası ile unun fiyatı 550-650 arasında olur. Bir çuval undan 260-280 adet ekmek çıkmaktadır. Bu un fiyatı ve diğer girdiler ile fırıncı da diğer girdiler ile ekmeğe zam yapmadan vatandaşa uygun ekmek üretebilir." şeklinde konuştu.

Özcan ayrıca proje tavsiyeleri Büyükşehir Belediyesine önerilerinin devam edeceğini açıklarken, “üzerimde 45 bin oy var, bu oyların sesi olmaya devam edeceğim.” dedi. 

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK