Fuar Kültürpark Alanı'nda toplanan sendika üyeleri, sloganlar eşliğinde belediye yöneticilerine olan tepkilerini ifade etti.

Denizli’de düğün dönüşü mide bulandıran olay! Engelli kıza 7 kişiden cinsel istismar! Denizli’de düğün dönüşü mide bulandıran olay! Engelli kıza 7 kişiden cinsel istismar!

"Toplu sözleşme kazanımlarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz" yazılı pankart taşıyan üyeler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Fuar Kültürpark Alanı'ndaki çalışma ofisine yürüdü. Grup adına konuşan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, memurların sosyal denge tazminatının yarısının hukuksuz bir şekilde kesildiğini iddia ederek itirazlarını dile getirdi.

Keleş, şunları söyledi:

"CHP İzmir İl Başkanlığı ile sendikalar arasında yapılan görüşmede, konuyla ilgili CHP Genel Merkezi tarafından çalışma yapıldığı bildirildi. İzmir'de yaşanan hukuksuzluğun CHP Genel Merkezinin bilgisi ve onayı ile yapıldığı anlaşılmaktadır. Bu durumun siyasal sorumluluğu ve doğuracağı sonuçlar, CHP'nin hanesine emekçiler tarafından not edilecektir. Belediyelerde örgütlü tüm sendikalar haklarımız ödenene ve toplu sözleşme masası kurulana kadar mücadeleyi sürdürmekte kararlıdır."

Keleş'in açıklamasının ardından sendika üyesi memurlar maaş bordrolarını yaktı.

Kaynak: AA