İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, bir fabrika bahçesinde yaralı halde bulunan geyiğin, ateşli silahla vurulduğu tespit edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre, veteriner hekimler, geyiğin sol ön ayağından ateşli silahla vurulduğunu belirledi. Veteriner Hekim Şükrü Erdem Onur, geyiği anesteziye alarak tedaviye başladıklarını, röntgen çekimi sonrasında ayağında kırık tespit ettiklerini ifade etti.

"Çok Sayıda Saçmanın Bulunduğunu Gördük"

Onur, “Ateşli silahla yaralanma sonucu ayağında çok sayıda saçmanın bulunduğunu gördük. Ayağı çok kötü durumdaydı; her iki tarafta tenis topu büyüklüğünde çıkıntılar var. Bunların kemik üremesine bağlı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İzmir’de fabrikada bulunan geyikle ilgili Bakan Yumaklı’dan açıklama İzmir’de fabrikada bulunan geyikle ilgili Bakan Yumaklı’dan açıklama

4-5 yaşlarında olduğu tahmin edilen geyiğin, önümüzdeki hafta ortopedi operasyonuna alınacağı ve bu sürecin zorlu olacağı bildirildi. Onur, geyiği sağlığına kavuşturup, doğal yaşam alanına yeniden bırakmayı hedeflediklerini vurguladı.

Yaralı Geyik Türk Mitolojisinde Ne Anlama Geliyor?

Yaralı olan geyik, sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kullanıcı "yaralı geyiğin" anlamı üzerine yorumlarda bulundu. Peki, Türk mitolojisinde geyik ne anlama geliyor?

Sosyal medyada birçok kullanıcı, Türk mitolojisinde geyiğin kutsallığına dikkat çekti. Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan tarih boyunca geyiğin önemine vurgu yapan vatandaşlar, geyiğin yaralı olmasının durumun hayra işaret etmediğini ifade etti.

Kaynak: AA