Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, son dönemde kamuoyunda endişe yaratan olaylar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Özellikle polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesi ve İstanbul Fatih'te iki genç kızın vahşice katledilmesi sonrasında güvenlik ve adalet sistemlerine yönelik eleştiriler gündeme gelmişti. Erdoğan, bu konularda vatandaşların endişelerine kulak verdiklerini belirterek, devletin gerekli adımları atacağını vurguladı.

AK Parti’de delege seçimleri… Şehzadeler sandığa gitti AK Parti’de delege seçimleri… Şehzadeler sandığa gitti

Güvenlik Konusunda Kararlı Adımlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan olayların halkta güvenlik endişesi oluşturduğunu kabul ederek, emniyet teşkilatı ve adalet sisteminde eksiklikler varsa hızlıca müdahale edileceğini ifade etti. Erdoğan, "Bazı kriminal tiplerin serbestçe dolaşmasından biz de rahatsızız. Milletimizin sokakta, evinde, iş yerinde hiçbir endişe duymadan hayatını sürdürebilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

Emniyet ve Yargıya Müdahale Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emniyet teşkilatı içerisinde herhangi bir zafiyet olup olmadığının inceleneceğini ve sorunların çözümü için gereken müdahalelerin yapılacağını belirtti. "Emniyet teşkilatımız içinde zafiyet varsa neşteri vurup gidereceğiz. Adalet sistemimizde tıkanıklık varsa onu da çözüme kavuşturacağız." ifadelerini kullanan Erdoğan, adaletin hızlı ve etkili tecelli etmesi için gereken adımların atılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

"Bazı müessir olaylar milletimizi kendini güvende hissetme ve adaletin tecellisi konusunda tereddüde düşmesine sebebiyet vermiştir. Son dönemde ardı ardına gelen polis memurumuzun şehit edilmesinden ve genç kızlarımızın vahşice katledilmesine kadar bir dizi hadise milletimizin haklı bir tepkisine yol açmıştır. Onlarca suç kaydı olan kriminal tiplerin ortalıkta dolaşması herkes gibi bizi de rahatsız ediyor. Bazı önemli adımlar atma kararı aldık. İnsanlarımızın hayatını güvenle hissedebilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız. Emniyet teşkilatımız içinde bir zafiyet varsa neşteri vurup gidereceğiz. Adalet sistemimizde yanlışlık varsa tıkanıklık varsa neşteri vurup onu da çözüme kovuşturacağız. Sosyal medyada suçu teşvik etmede gerekli müdahalede bulanacağız. Çok sayıda suç kaydı olan kişilerin yargılama safhasında görülebilmesini sağlayacağız." 

Kaynak: Haber Merkezi