Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı İlksen Özalper’in, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında sarf ettiği sözlere yanıt Manisalı mevkidaşından geldi.

“Son günlerde malumunuz olduğu üzere CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper'in, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli hakkında kullanmış olduğu ifadeleri nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanlığı olarak açıklama yapma gereğimiz hasıl olmuştur” diyen MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Özalper’i sert sözlerle eleştirdi.

“CHP İl Başkanı'nın Hangi Devlet Adamlığı Vasıflarına Haiz Olduğunu Sorgulamaktayız”

MHP’li Tosuner, “Her şeyden evvel, Genel Başkanımız ‘Devlet Adamlığını’ sizlerden öğrenecek değildir. Bilge Liderimizin devlet adamlığına dil uzatacak kadar seviyesizliğe düşmüş, kent uzlaşısı adı altında DEM’lenmiş CHP İl Başkanı'nın hangi devlet adamlığı vasıflarına haiz olduğunu sorgulamaktayız. Kendi ifadesiyle ‘... Sn. Devlet Bahçeli ve O'nun temsil ettiği anlayış...’ Türkiye'nin bekası ve memleketin başına gelebilecek her türlü tehlikeler karşısında bir kalkan gibi durmaktadır. Buna karşı olanlara yönelik gösterebileceğimiz bir nezaketimiz de yoktur” ifadelerini kullandı.

Eleştirilerine devam eden MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, “Devlet Adamlığından bahisle CHP İl Başkanına şunları sormak isteriz… Sokak röportajcısı Dilruba Kayserilioğlu’nun halkın yüzde 51’ine 'beyni emcüklenmiş geri zekâlı' ifadelerini kullanarak Cumhur ittifakına oy veren halkı aşağılamıştı. Bu edepsiz şahsı sahiplenerek fuar açılışında protokole oturtturmak devlet adamlığı mıdır?” dedi.

Ferdi Zeyrek de Nasibini Aldı

Açıklamasına Manisa Büyükşehir Belediyesi’ndeki yaşananları dile getirerek devam eden Tosuner, hem CHP İl Başkanı İlksen Özalper’e, hem de Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ferdi Zeyrek’e yönelik sert sözler kullandı.

AK Parti Manisa’dan İsrail’e tepki… AK Parti Manisa’dan İsrail’e tepki…

Tosuner, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Devlet adamlığı dediğiniz, siyasi saik güdülerek işten çıkarılan ve sürülen belediye personellerinin aile bütünlüklerine ve emeklerine zarar vermek midir? Milli günlerimizde valilik protokolüne alternatif yürüyüşler düzenlemek midir?  Şehrin takımı olan Manisa Futbol Kulübü Akademisi'nin milli oyuncularını tesislerden atarak kulübün önünde hendekler kazmak mıdır? Kamunun kaynakları ile oluşturulan belediyecilik adına önemli bir araç olan Manisa Büyükşehir Belediye Basketbol takımını kapalı kapılar ardında pazarlamak mıdır?

Son on beş yılın toplamında yaşanmayan su kesintilerinin, vatandaşı cezalandırırcasına son altı ay içerisinde defalarca yaşatmanız, Türk Dünyası Belediyeler birliğinden acilen çıkmanız, Ata sporumuz olan güreş müsabakalarının maddi sıkıntı var bahanesiyle iptal etmeniz ve ardından konserlere devam etmeniz, her platformda sevgi pıtırcığı sahte hallerinizle, vatandaşa yalandan kalp işareti mi atmaktır sizin halkçılık anlayışınız?”

Terörist Selahattin Demirtaş’a Osman Kavala'ya Her Fırsatta Selam Göndermesi Devlet Adamlığı Mıdır?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de yüklenen Tosuner, “Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun, Fethi Sekin’in, Ömer Halisdemir’in, Aybüke Yalçın’ın ve Necmettin Yılmaz'ın davalarında üç maymunu oynayan CHP Genel Başkanı'nın ve O'nun temsil ettiği anlayışın Terörist Selahattin Demirtaş’a Osman Kavala'ya her fırsatta selam göndermesi devlet adamlığı mıdır? Eğer Genel Başkanınız ve O'nun temsil ettiği anlayışa göre öyleyse vay sizin halinize...” şeklinde konuştu.

Gülşah Durbay’a Geçmiş Olsun… Ferdi Zeyrek’in Akıl Oyunları…

Şehzadeler Belediye Başkanı CHP’li Gülşah Durbay ile ilgili iddialar ve sonrasına yaşananlarla ilgili de konuşan MHP’li Tosuner, açıklamasına şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz günlerde Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'ın kamuoyu ile paylaşmış olduğu amansız hastalığını üzüntüyle öğrendik. Gülşah Durbay'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Yüce Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Sayın Başkan'ın aynı zamanda çirkin iftiralara uğradığını ve yaşadığı bu itibar suikastının karşısında olduğumuzu bildirmek isteriz. Ancak böyle bir çirkin saldırının akabinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in konuyu çarpıtarak ucuz akıl oyunlarıyla krizi fırsata çevirme çabasına da bir anlam verebilmiş değiliz. Ferdi Bey ya aklını kaçırmış olmalı ya da parti içindeki yol arkadaşlarını ‘Rakip’ olarak görmektedir. Şayet ki; yol arkadaşlarını ‘Rakip’ olarak gören bir belediye başkanı şehirdeki birliği ne ölçüde sağlayabilecektir?

Bunların da ötesinde hatırlatmak isteriz ki bu alçak iftira Antalya Muratpaşa ilçesindeki CHP üyesi olan bir kadın gazeteci Ebru Küçükaydın tarafından atılmıştır. Söz konusu şahıs çok acil bir şekilde tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, genel başkanlık görevine getirilmesinden rahatsızlık duyan CHP’nin muhalif kadroları yani Ferdi Zeyrek'in rakip olarak nitelendirdiği gruplar; siyasi çıkar ve makam uğruna hem CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e hem de Gülşah Durbay'a iftira atmaktan zerre çekinmemişken, yani CHP kendi içinde ki birlik ve bütünlüğünü sağlayamamışken, Ferdi Bey'in bu hususu çarptırarak kamuoyuna farklı şekilde yansıtması iftira atmak değil midir? Ferdi Zeyrek bu açıklaması ile hem kendi genel başkanına, hem de Gülşah Durbay'a saygısızlık yaptığının farkında mıdır? Bu çamur siyasetini gelecek seçimlerde Manisalı hemşerilerimiz yüzlerinize adeta bir tokat gibi çarpacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanına tavsiyemiz şu şekildedir; görev ve yetkisini aşacak hususlarda, iftira atmak uğruna açıklama yapmaması ve Manisa halkının son 6 ayda unuttuğu belediyeciliğin getirdiği yetki ve sorumluluk alanındaki işlerle ilgilenmesidir.”

Muhabir: Özkan ÇELİK