Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara Çankaya Belediye Başkan Adayı İrfan Değirmenci, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in TİP’e yönelik yaptığı “Partinin oyu yüzde 1,5. Ve bunu bizden giden tepki oylarıyla alıyorsun.” açıklamalarına sert bir dille yanıt verdi. Özel'in, TİP'in Meclis'te aldığı söz haklarını eleştirmesinin ardından Değirmenci, CHP seçmenine saygısını ifade ederek, Özel'in tavrını "Erdoğan'ın kötü bir kopyası" olarak nitelendirdi.

Değirmenci, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “CHP'ye oy vermiş, gönül vermiş, emek vermiş seçmeni tenzih ederim. Bu sözlerim yalnızca size, Sayın Özgür Özel.”
 

Erdoğan’ın Kötü Bir Kopyası: Kimse Aslı Varken Kötü Bir Kopyasına Oy Vermez

Özel’in Meclis'teki söz hakkını TİP'e devretmiş olmasını vurgulayan sözlerine tepki gösteren Değirmenci, CHP Lideri’nin tavırlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a benzeterek, “CHP Genel Başkanı şayet Tayyip Erdoğan gibi davranarak uzun süre iktidarda olabileceğini zannediyorsa, büyük bir yanılgı içerisinde. Çünkü kimse aslı varken kötü bir kopyasına oy vermeyecektir. dedi. Değirmenci, Özel’i otoriterlik yarışıyla eleştirirken, CHP seçmeninin bu tavırları tepkiyle izlediğini belirtti.


 

"Yüzde 1,5’lik Kitleyi Küçümseyemezsiniz"

Değirmenci, TİP'in yüzde 1,5 oy oranını küçümseyen bir yaklaşımı kabul etmediğini ifade ederek, "O oylar kolay alınmadı. 1960'larda linç edilen TİP'lilerin devamıdır Türkiye İşçi Partisi” dedi. CHP’nin sol değerler üzerine kurulu bir parti olduğunu hatırlatan Değirmenci, Özel’in sol değerleri göz ardı ettiğini ve küçük partilere tepeden bakan bir yaklaşım sergilediğini öne sürdü.


 

Toplumu en çok rahatsız eden 2 konu ortaya çıktı! AK Parti hamle yapmaya hazırlanıyor Toplumu en çok rahatsız eden 2 konu ortaya çıktı! AK Parti hamle yapmaya hazırlanıyor

"Neye Dönüştüğünüzün Farkında mısınız?"

Değirmenci, Özel’in CHP Genel Başkanlığı’na seçilmesinin ardından değiştiğini ve dönüştüğünü söyleyerek, “Siz siyaseti gençlik yıllarınızdan beri dipten gelen bir dalgayla yönetmektesiniz. Dönüştüğünüz şeyin farkında mısınız?” ifadelerini kullandı. Özel’in TİP’e yönelik söylemlerinin CHP seçmeni tarafından hoş karşılanmadığını belirten Değirmenci, sol partilerin halk için mücadele ettiğini ve bu oyların küçümsenemeyeceğini vurguladı.


 

Kaynak: Haber Merkezi