Demirci Belediyesi Sarıçayır Doğa Akitiviteleri Milli Bilinç Kamp Merkezi ulusal, uluslararası kamp yapmak isteyenleri ağırlamaya devam ediyor.

Zafer Kalkınma Ajansınca da desteklenen Sarıçayır Doğa Aktiviteleri ve Milli Bilinç Kamp Merkezinde geçtiğimiz hafta Demirci Belediyesi öncülüğünce hemşerimiz Gökhan Akbal’ın da yer aldığı İzmir Dağcılık Kulübü üyeleri tarafından 3 günlük kamp organizasyonu düzenlendi.

İzmir Dağcılık Kulübü üyeleri Demirci’de ilk olarak ilçenin pazarı olması sebebiyle üretici pazarını gezerek alışveriş yaptılar.

Mahmutlar mahallesini de ziyaret eden dağcılar burada yurdun dört bir tarafına gönderilen ekşi mayalı Mahmutlar ekmeğini tattılar ve alışveriş yaptılar.

Manisa OSB Kavşağı’nda çalışmalar ne aşamada? Son görüntüler geldi! Manisa OSB Kavşağı’nda çalışmalar ne aşamada? Son görüntüler geldi!

Dağcılar Sarıçayır kamp alanında yoga, geleneksel okçuluk eğitimi ve çeşitli yarışmalar yaparlarken, Cumartesi akşamı da Demirci Akıncıları Dernek Başkanı Hüseyin Kıncı tarafından da katılımcılara Demirci Akıncıları üzerine seminer verildi.

35 dağcının katıldığı kampın 3. gününde ise Demirci Akıncıları yolunda yürüyüş gerçekleştirildi.

Zirve Dağcılık Kulübü Başkanı Orhan Kozan Sarıçayır Doğa Aktiviteleri ve Milli Bilinç Kamp merkezi alanında gelecek yıl Zirve Dağcılık Şenliği yapılmasını planladığını aktardılar.

BAŞKAN ERKAN KARA “ DEMİRCİ’MİZ TERTEMİZ DOĞASI İLE DOĞASEVERLERİN İLGİ ODAĞI OLUYOR”

Belediye Başkanı Erkan Kara yaptığı açıklamada “ Demirci’mizin yüksek rakımlı yaylaları sporcuların, dağcıların ve doğaseverlerin ilgi odağı olmaya başladı. Özellikle Sarıçayır kamp alanımız bu anlamda doğaseverler için eşsiz bir güzelliğe sahip. Belediyemiz olarak bu bölgenin daha kullanışlı olması için çalışmalar yapıyoruz. Hedefimiz başta Sarıçayır olmak üzere diğer bölgelerimizde de dağcıların, sporcuların ve doğaseverlerin kamp yapabileceği bir ilçe haline gelmesidir. Belediyemiz olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız nezdinde Zafer Kalkınma Ajansı başta olmak üzere doğa turizmi üzerine destek verecek tüm ajanslarla ortak projeler üretmeye devam edeceğiz.

Demirci'mizin doğal güzelliklerinin daha da ortaya çıkması, şehrimizin doğa turizmi ile büyümesi adına güzel bir projeye imza atacağız. Şehrimizin doğal güzelliğini fırsata çevirmek, bu manada doğa turizmi ilçemize kazandırmak için 1730 rakımlı gelin uçtu kayalıklarını tabiat anıtı yapmak için çalışmalara başladık. İlgili kurumlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz “dedi.

Kaynak: Haber merkezi