Türkiye'deki coğrafi ve biyolojik çeşitliliği incelemek ve edindikleri deneyimleri öğrencilerine aktarmayı amaçlayan Portekizli öğretmenler, Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Semiz'in rehberliğinde jeoparkta bir araya geldi.

12 Bin Yıllık Jeolojik Miras

Burada 12 bin yıl önce faaliyete geçen volkan konileri ve lav kalıntılarının bulunduğu alanı gezen öğretmenler, Türk uzmanlardan detaylı bilgi aldı.

Doç. Dr. Semiz, Portekiz Biyoloji ve Jeoloji Öğretmenleri Derneği tarafından düzenlenen gezide, öğretmenlere jeoparkın zenginliğini anlattıklarını belirtti.

Geziye Nevşehir'den başladıklarını aktaran Semiz, "Kapadokya'daki volkanik alanları anlattık. Denizli'de Pamukkale ve travertenleri, mağaraları, daha sonra Salda Gölü ve çevresindeki oluşumları kendilerine aktardık. Bugün ve yarını ise Kula-Salihli Global Jeoparkı’na ayırdık." dedi.

“Kula Çok Etkileyici”

Portekiz Biyoloji ve Jeoloji Öğretmenleri Derneği Başkanı Adao Mendes ise gezinin önemine dikkat çekerek,

Turgutlu’nun yolları bayramdan önce açılacak! Turgutlu’nun yolları bayramdan önce açılacak!

"Öğretmenlerin de belirli zamanlarda bilgilerini tazelemeleri gerekiyor. Bu bilgilerini tazeledikten sonra öğrencilerine aktarıyorlar. Biz biyoloji ve jeoloji öğretmenleriyiz, yeni gördüğümüz yerleri öğrencilerimize aktarabilmek için Türkiye seyahatine çıktık. Özellikle burayı seçtik. Kula’yı çok beğendik. Buna benzer yerler Portekiz’de de var. Burası kendine göre daha orijinal ögeler barındırıyor." dedi.

Yerinde Eğitim, Etkili Sonuç

Jeoloji Öğretmeni Carla Simoes de yer bilimleriyle ilgili çalışmaları yerinde görmenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, gezinin oldukça verimli geçtiğini ifade etti.

Kaynak: AA