Fenerbahçe'nin yeni sezon öncesi takımın başına getirdiği ünlü teknik direktör Jose Mourinho, tatilinin ardından İstanbul'a dönerek çalışmalara başladı. Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde mesaiye başlayan Mourinho, sosyal medya hesabından "1. Gün" yazılı bir paylaşım yaparak yeni sezon hazırlıklarına start verdi.

Sarı-lacivertli futbolcular, 22-23 Haziran'da sağlık kontrollerinin ardından tesislerde toplanmaya başlayacak. İlk etap çalışmalarını 24-29 Haziran tarihleri arasında Topuk Yaylası'nda gerçekleştirecek olan Fenerbahçe, ikinci etap kampını ise 2-13 Temmuz tarihlerinde Avusturya'nın Bad Wastersdolf kentinde yapacak.

Barbaros Gençlikspor yeni sezona iddialı hazırlanıyor Barbaros Gençlikspor yeni sezona iddialı hazırlanıyor

Galatasaray ile İrtibata Geçti

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de genellikle sonradan oyuna girerek 22 gole imza atan Michy Batshuayi, Galatasaray'a transfer olmaya hazırlanıyor. Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sona eren Belçikalı golcü, uzatma teklifine olumlu yanıt vermeyerek Galatasaray ile prensip anlaşmasına vardı.

Fenerbahçe, 30 yaşındaki futbolcuya 3 yıl için toplamda 10 milyon Euro'yu bulan bir teklif yaptı. Ancak Batshuayi, Galatasaray'ın 3 yılda imza parasıyla birlikte 12 milyon Euro'yu bulan teklifini tercih etti.

Mourinho'nun Kararı

Batshuayi'nin durumu hakkında Fenerbahçe yönetimi, Mourinho'yu sürekli bilgilendirdi. Portekizli teknik adam, göreve geldiğinde Belçikalı golcünün takımda kalmasına onay vermişti. Ancak Galatasaray'ın devreye girmesiyle uzayan pazarlık süreci Mourinho'nun fikrini değiştirdiği öne sürüldü. Ortaya atılan iddialara göre Mourinho, aidiyet hissetmeyen ve kalmak istemeyen oyuncular için ısrarcı olmama prensibini yineledi. Fenerbahçe'nin çiçeği burnunda teknik direktörü, mevcut teklifin artırılmamasını istedi ve sarı-lacivertli kulüp transferden çekildi. 

Kaynak: Haber Merkezi