Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplanıyor. Üç haftalık bir aradan sonra yapılacak bu toplantıda, gündemde önemli konular bulunuyor.

Toplantının ana gündem maddesi İran'da Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikasta uğraması olacak. Suikast sonrası Ortadoğu'da artan gerilim, İran'ın İsrail'e yönelik misilleme açıklamaları ve İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırıları detaylı bir şekilde ele alınacak. Türkiye'nin artan gerilim karşısında atabileceği diplomatik adımlar da toplantıda görüşülecek.

INSTAGRAM YASAĞI MASADA

Sosyal medya platformu Instagram'a Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından getirilen erişim engeli, toplantının önemli gündem maddelerinden biri olacak. BTK'nın kararıyla kapatılan Instagram'ın durumu ve Meta'ya uygulanacak yaptırımların Kabine Toplantısı'nda netleştirilmesi bekleniyor.

Oğlu tarafından bıçaklanan baba ambulansta kalp krizi geçirip öldü Oğlu tarafından bıçaklanan baba ambulansta kalp krizi geçirip öldü

ANKARA'DAKİ ESİR TAKASI

Geçtiğimiz hafta Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleşen ABD ve Rusya arasında MİT'in koordinasyonunda yapılan 26 kişilik esir takası da kabinede değerlendirilecek. Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşı üzerinden artan tansiyonu düşürmek için atacağı diplomatik adımlar da toplantının önemli konuları arasında yer alacak.

Kabinenin değişmez gündem maddelerinden biri olan terörle mücadele de toplantıda ele alınacak. Geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlenen ve 25 hedefin imha edildiği operasyon konuşulacak. Yeni operasyonlara ilişkin adımlar da değerlendirilecek.

KAYIT DIŞIYLA MÜCADELE VE EKONOMİ

Kayıt dışılıkla mücadele kapsamında yapılan denetimler ve enflasyonla mücadele konuları da toplantının önemli başlıklarından. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine sonrasında kameraların karşısına geçerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

Üç haftalık aranın ardından toplanan Kabine Toplantısı'nda, Türkiye'nin iç ve dış politika konuları detaylı bir şekilde ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamalar, toplantının sonuçlarını ve Türkiye'nin gelecekteki adımlarını belirleyecek.

Kaynak: Manisa Kulis Haber