Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde depremzedeler için gönderilen yardım malzemelerini sattıkları belirlenen, aralarında bir öğretmenin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ü tutuklanırken, diğer 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yaz geri geliyor… Prof. Dr. Orhan Şen’den Manisa dahil 5 şehre ‘sıcak hava’ uyarısı! Yaz geri geliyor… Prof. Dr. Orhan Şen’den Manisa dahil 5 şehre ‘sıcak hava’ uyarısı!

Barınma Merkezinde Yardım Skandalı

Azerbaycan-Türkiye Geçici Barınma Merkezi’nde, depremzedelere gönderilen yardımların görevliler tarafından satıldığına dair gelen ihbarlar üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan operasyon sonucu, barınma merkezinin sorumlusu olan bir öğretmen ve 4 çalışan da dahil olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme, 4 kişiyi tutuklarken, diğer 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyon sonucunda Türkoğlu Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, şüphelilerin satmaya çalıştığı malzemeler arasında konteyner, elektronik eşyalar, gıda ve yaşam malzemelerinin yanı sıra, 1.5 milyon TL değerinde yardım malzemesinin bulunduğu belirtildi. Ayrıca, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av tüfeği ve mühimmatlar ele geçirildi.

  

Kaynak: İHA