Son iki yıldır kira sözleşmeleri yenilenirken uygulanan yüzde 25'lik kira artış sınırı sona erdi. Yeni düzenlemeyle birlikte kira artışları artık TÜFE oranına göre belirlenecek. Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, konut kiralamalarında yaşanan bu değişikliğe dikkat çekti.

İkinci el araç satışında yeni sistem hayata geçiyor! İkinci el araç satışında yeni sistem hayata geçiyor!

Altınay, TÜİK'in hesapladığı verilere göre kira artışlarının yapılacağını belirterek, "Konut kiralarında hükümetimizin almış olduğu karar doğrultusunda 2 yıldır uygulanan kira artış oranları yüzde 25 ile sınırlanmıştı. 1 Temmuz 2024 itibariyle bu sınırlama kaldırıldı. Artık kira artışları TÜFE oranına göre belirlenecek" dedi. Altınay, ayrıca anlaşma yapılamayan kiracı ve ev sahibi arasındaki uyuşmazlıkların arabulucuya gideceğini, çözüm bulunamazsa kanuni süreç başlatılacağını vurguladı.

Kiracı ve ev sahiplerine seslenen Altınay, her iki tarafın da mağdur olmadan anlaşarak ortak bir noktada buluşmalarını tavsiye etti. "Kiracılarımız duyarlı olacaklar, ev sahipleri de anlayış göstererek ortak noktada buluşmalarını tavsiye ediyoruz. Kavgayla, gürültüyle bir yere varılamayacağını hepimiz biliyoruz" diyerek, her iki tarafın da empati ve anlayışla hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

  

Kaynak: İHA