Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde tarım yapan çiftçiler, küresel ısınma ve yıllık yağış ortalamalarının düşmesi nedeniyle ciddi bir su krizinin eşiğinde. Bu soruna çözüm bulmak için harekete geçen çiftçiler, Kırkağaç Ziraat Odası’na başvurarak yaşadıkları susuzluk sorununa bir çare bulunmasını istedi.

Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Gelenbe Mahallesi’nde ikamet iden bir çiftçi su kaynakların tükenmesiyle ilgili endişelerini dile getirmek için Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı’yı ziyaret etti.

Susuzluğun sadece kendisini değil tüm bölgeyi etkilediğini belirten çiftçi Uğur Erdemir, “Susuzluk sorunu kapımıza dayanmadan, şimdiden bir şeyler yapmalıyız” dedi. Bu çağrının ardından, Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, sulu tarımın sürdürülebilirliği için yetkililerden hemen bir çalışma başlatılmasını talep etti.

“MEVCUT BARAJLARDA GÖVDE YÜKSEKLİKLERİ YÜKSELTİLMELİ”

Özarı, Kınık Muhtarı Mehmet Ali Kıral’ın defalarca dile getirdiği Çaltıcak Barajı'nın sularının boşa aktığını belirterek, yeni barajlar yerine mevcut Çaltıcak ve Çobanlar barajlarının gövde yüksekliklerinin artırılmasının sorunu çözebileceğini ifade etti.

Bu sorunla ilgili dikkat çekmek amacıyla birkaç toplantı yaptıklarını ancak ilerleme kaydedemediklerini vurgulayan Özarı, “Bu sorunun çözümü için ancak ziraat odası, ilçe tarım, DSİ, kaymakamlık, belediye, sulama kooperatifleri ve diğer ilgili bütün kuruluşlar ile birlikte hareket edebilirsek ancak o zaman bir yol alabileceğiz” şeklinde konuştu.

Asgari ücretle ilgili 7 senaryo… İşte ortaya çıkan rakamlar! Asgari ücretle ilgili 7 senaryo… İşte ortaya çıkan rakamlar!

Kaynak: Haber Merkezi