Manisa'nın Selendi ilçesinde tütün ekiminden vazgeçen üreticiler, badem yetiştiriciliğiyle yeni bir kapı araladı.

Manisa'nın Selendi ilçesinde tütün ekiminden vazgeçen yüzlerce üretici, şimdi badem yetiştiriciliğiyle büyük bir ekonomik fırsat yakaladı. 2009 yılında tütünün yerine alternatif olarak dikilmeye başlanan badem ağaçları, hızla yaygınlaşarak ilçe ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Merkez Bankası sürpriz yapmadı! Faizi yüzde 50’de sabit tuttu! Merkez Bankası sürpriz yapmadı! Faizi yüzde 50’de sabit tuttu!

Selendi'de 300 Bin Ağaçla 650 Üreticinin Yüzü Güldü

Market raflarında kilosu 650 TL’den satılan ve Manisa’nın Selendi ilçesinde 10 bin dekarlık alanda 300 bin ağaçla 650 üreticinin yüzünü güldüren badem üretimi ilçe ekonomisine de ayrıca katkı sağlıyor. Nonperial, Teksas, Ferragnes ve Ferraduel çeşitleriyle yapılan üretimden elde edilen bademler, bahçelerden toplanarak kabuklarından ayrılıyor ve güneşte kurutuluyor. Çiftçiler, bu yıl verimden oldukça memnun…

Manisa’da Bu Yıl Verim Çok İyi

Manisa’nın Selendi ilçesinin ana ürünlerinden biri halini almaya başlayan bademde 2024 yılında oldukça iyi bir verim bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile artan badem üretimi, sadece Selendi’ye değil Manisa’ya da katma değer sağlıyor.

İlçede badem yetiştiren bir üretici, bu yıl badem üretiminin yüksek olduğunu belirtirken fiyatın da iyi olması gerektiğini ifade ediyor. Manisalı üretici bir yıl boyunca badem üretimine odaklandıklarını ifade ederken aile ekonomilerinin ise buna bağlı olduğunu söylüyor.

Havalar Kurak Gitti Ama Güzel Bir Sene Olacak

Geçtiğimiz günlerde Selendi’de bir badem hasadına katılan İlçe Kaymakamı Mustafa İlker Kara ise havaların kurak gitmesine rağmen badem için güzel bir yıl olacağını ifade ederek, "İlçemiz genelinde alternatif ürün grubu içinde, toplamda yaklaşık 10 bin dekar alana sahip olan bademin bu yıl havaların kurak gitmesine rağmen verimi açısından güzel bir sene olacağa benziyor. Hasat sezonumuz üreticilerimiz için hayırlı, bol, bereketli mahsul ve gelir sağlamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullanıyor.  

Badem üretiminin artışı, Selendi'nin ekonomik geleceği için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. 

Kaynak: İHA-Haber Merkezi