Kavurucu yaz sıcaklarının etkisi altında olan çiftçiler, hasat işlerine devam ediyor. Taze salamura bağ yaprakları, bu sıcak havaya rağmen bağlardan toplanarak satıcılara ulaştırılıyor. Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde ise bağ yapraklarıyla ekonomiye katkı sağlanmaya devam ediliyor. Üstelik fiyatlar, önceki dönemlere göre daha uygun seviyelerde.

FİYATLAR YARIYA KADAR DÜŞTÜ

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, Nisan ayında kilosu 40 TL'den alınan taze bağ yaprakları ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor. Mayıs ayında fiyatı 30 TL'ye düşen bağ yapraklarının kilosu, Haziran ayında tüccarlar tarafından 20 TL'den satın alınıyor.

Çavuşlar Mahallesinden Mehmet İğdeli, Nisan ayında 40 TL'den aldıkları taze bağ yapraklarının şu anda kilosunu 20 TL'den aldıklarını belirterek, "Satın aldığımız taze bağ yapraklarını salamura yapmak için günübirlik işletmelere teslim ediyoruz. Burada yapraklar hiç bekletilmeden büyük bidonlarda tuzlanarak olgunlaşması için bekletilir. Olgunlaşan salamura yapraklar yurt içine ve yurt dışına gönderilmektedir. Sarıgöl ve çevresinde taze bağ yaprağı alımları Eylül ayı sonuna kadar sürmektedir." dedi.

Sarıgöllü kadınlar, sabahın erken saatlerinde başladıkları yaprak toplama işlemini saat 10.30'da tamamlıyor ve topladıkları yaprakları yaprak alım merkezine satarak aile ekonomilerine önemli bir katkı sağlıyorlar.

Yumurtada ‘Son tüketim tarihi’ kalkıyor mu? Yetkili isimden çarpıcı açıklamalar! Yumurtada ‘Son tüketim tarihi’ kalkıyor mu? Yetkili isimden çarpıcı açıklamalar!

Kaynak: İHA