Kocaeli'de 45 yaşındaki Selim Y., annesi Kerime Y.'nin bir başkasıyla ilişkisi olduğunu düşünerek öfkeye kapıldı. Alkollü olduğu sırada annesinin yaşadığı evi benzin dökerek yakan Selim Y., gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Mahkemede ise olayla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. 

72 Yaşındaki Annesinin İlişkisi Var Sandı

Olay, 14 Mayıs akşamı Arslanbey Mahallesi'nde gerçekleşti. Sık sık alkol kullandığı iddia edilen Selim Y., annesi ile B.K. arasında ilişki olduğuna dair kuruntulara kapıldı. Bu düşüncenin etkisiyle önce ablasını arayarak annesini evden almasını istedi ve aksi takdirde ona zarar vereceğini söyledi. Saatler sonra Selim Y., annesinin de içinde olduğu eve benzin dökerek ateşe verdi. Yangın hızla yayılırken, komşular anne Kerime Y.'yi kurtarmayı başardı.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın ilk celsesi görüldü. Duruşmada, Selim Y. alkollü olduğunu ve olay anını hatırlamadığını öne sürdü.  

Selim Y. şu ifadeleri kullandı: "Olay tarihinde alkollüydüm bu sebeple hiçbir şey hatırlamıyorum. Yangının nasıl çıktığını bilmiyorum. Anneme kötü davranmışlığım ve vurmuşluğum yoktur. Öncesinde herhangi psikolojik tedavi görmedim. Cezai ehliyetim tamdır. Tahliyemi istiyorum.”

“Oğlum Bana Zarar Vermedi”

Anne Kerime Y., oğlundan şikayetçi olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Olay saatinde televizyon izliyordum. Bağırış sesleri duyunca balkona çıktım, evin yandığını görmedim. Oğlumla evimiz bitişikti. Onun evi tutuşunca benim evimde tutuştu. Yaralanmadım, ancak kaldırıldığım hastanede kalp krizi geçirdim. Senelerden beri kalp hastasıyım. Oğlum bana zarar vermedi.”

Mahkeme, Selim Y.'nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu kez Sivas sallandı… Art arda iki deprem! Bu kez Sivas sallandı… Art arda iki deprem!

Kaynak: İHA