Ses, bilgi, tiyatro ve şiir dallarında düzenlenen yarışmalarda Manisa'nın 17 ilçesinden gelen gençler, hem sahnede hem de zihinleriyle kıyasıya yarıştı. Dereceye giren gençler Aydın’da yapılacak bölge finallerine katılmaya hak kazandı.
Bilgi Yarışmasında Kula Rüzgârı
Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde düzenlenen bilgi yarışmasına 35 takım katıldı. Üçer kişilik takımlar, on sorudan oluşan yarışmada bilgilerini sergiledi. Yarışmanın galibi, Kula Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri Muharrem Barış Çolban, Yusuf Kömürcü ve Muhammed Kılıç oldu.
Tiyatro Sahnesinde Duygusal Anlar
Millet Çarşısı’nda gerçekleştirilen tiyatro yarışmasında gençler, kendi yazdıkları oyunları sahneye taşıdı. Altı ekip, sahne dekorlarından oyunculuklarına kadar jüri ve izleyicilerden tam not aldı. Jüri üyeliğini tiyatro sanatçıları Ali Hakan Beşen, Deniz Bulut ve Mert Sidal üstlendi.
Kazananlar şöyle oldu:
- 1. Katharsis Sanat Ekibi – “Vaveyla”
- 2. Dört Mevsim Kültür Sanat Ekibi – “Melodinin Kanatları”
- 3. Manisa ŞFK Ekibi – “Kazan Uşağı”
- Şiirde Yorum Gücü Sahneye Taşındı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen şiir yarışmasına 61 öğrenci katıldı. Gençler, sahnedeki güçlü yorumları ve sahne duruşlarıyla takdir topladı. Bazı yarışmacıların yöresel kıyafetlerle sahneye çıkması dikkat çekti.
13-17 Yaş Kategorisi:
- Arzu Abalı
- Hazal Karakoç
- Bertuğ Yılmaz
- 18-25 Yaş Kategorisi:
- Azim Yavaş
- Muhammed Ali Delibalta
- Aleyna Yıldırım
Yol Aydın’a, Hedef Türkiye Finalleri
Manisa finallerinde birinci olan tüm gençler, Mayıs ayında Aydın’da yapılacak bölge finallerine katılacak. Gençler, hem Manisa’yı temsil edecek hem de Türkiye finallerine gitmek için mücadele verecek. Gençlik Hizmetleri Müdürü Güler Sökmen ve gençlik merkezi müdürleri tarafından dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Yarışmalar boyunca gençlerin enerjisi ve sahne performansları izleyicilerden alkış aldı.