İstanbul Kuyumcular Odası (İKO), yerli ve milli imkanlarla üretilen yüksek teknolojili altın takı ve mücevher hijyen cihazını kuyumcuların hizmetine sundu. İKO Başkanı Mustafa Atayık, bu cihazla hem kuyumcuların hem de müşterilerin sağlığının korunacağını belirtti.

ALTIN VE MÜCEVHERLER ANINDA VE TEMASSIZ DEZENFEKTE EDİLİYOR

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO), kuyumculuk sektöründe hijyen ve sağlık standartlarını yükseltmek amacıyla yerli ve milli bir hijyen cihazını tanıttı. Yüksek teknolojiye sahip bu cihaz, altın takı ve mücevherlerin anında ve temassız bir şekilde dezenfekte edilmesini sağlıyor. İKO Başkanı Mustafa Atayık, bu yeni cihazın kuyumculara sunulmaya başlandığını ve sektörde büyük ilgi gördüğünü açıkladı.

SEKTÖRDE ÖNEMLİ BİR YENİLİK

Mustafa Atayık, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen bu hijyen cihazının, kuyumculuk sektöründe önemli bir yenilik olduğunu vurguladı. Cihaz, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) topluluğunun 5 yıllık AR-GE çalışmaları sonucu geliştirildi. Cihaz, Amerika'dan FDA sertifikalı ve Almanya'nın akredite bağımsız kurumları tarafından test edilip onaylanmış durumda.

Piyasalarda heyecan dorukta…  Fed’in faiz kararı bekleniyor! İndirim süreci başlayacak mı? Piyasalarda heyecan dorukta…  Fed’in faiz kararı bekleniyor! İndirim süreci başlayacak mı?

SERTİFİKA VERİYORLAR

Atayık, kuyumculuk sektöründe hijyenin büyük bir önem taşıdığını, özellikle salgın döneminde bu farkındalığın arttığını belirterek, cihazın kuyumcuların mağazalarında kullanılmasını teşvik ettiklerini ifade etti. Cihazı kullanan işletmelere "Sağlık ve Hijyen Öncelikli İşletme Sertifikası" verdiklerini de ekledi.

Atayık, “Yeni salgının konuşulduğu bugünlerde, sektörümüzün öncülük ederek kullandığı bu sterilizasyon cihazı, halk sağlığına verdiğimiz değeri bir kez daha göstermiş oluyor” dedi.

KUYUMCU VE MÜŞTERİ SAĞLIĞINI KORUMAYI HEDEFLİYOR

İKO’nun sektöre kazandırdığı bu yenilikçi ürün, kuyumcuların ve müşterilerinin sağlığını korumayı hedefliyor.

11253351 728Xauto

KALICI İZ VEYA KİMYASAL BIRAKMIYOR

"Sterilisa Pro" ve "Sterilisa Mini" modelleri bulunan cihaz, cepte ve çantada taşınabilecek şekilde tasarlandı ve yaklaşık 5 yıl kullanılabiliyor. Cihaz, tüm nesnelerin ve eşyaların yüzeylerini yüzde 99,99 oranında dezenfekte edebiliyor ve kullanım sırasında herhangi bir kalıcı iz veya kimyasal bırakmıyor.  

Kaynak: AA