Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) adı altında 1998 yılında kurulan, çoğunluğu iyileşen hastalar ve tedavi gören yakınlarından oluşan LÖSEV gönüllüleri, Manisa’da saha çalışması yaptı.

Canan Akay, Sevil Yavuz, Tijen Küçükarıcı, Dilek Yavuz, Elif Yılmaz ve Gülsen Atıcı’dan oluşan LÖSEV heyeti, Manisa’daki saha çalışmaları kapsamında Medi Medya Grubumuzu da ziyaret etti.

LÇSEV ekibi adına konuşan Sevil Yavuz, kendisinin iyileşmiş çocuk hasta annesi olduğunu, ekipte yer alan Canan Akay’ın yetişkin hasta, Tijen Küçükarıcı, Dilek Yavuz ve Elif Yılmaz’ın iyileşmiş hasta olduğunu ve Gülsen Atıcı’nın da iyileşmiş çocuk annesi olduğunu belirtti.

Kanser hastalarının özellikle hijyene ve iyi beslenmeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Sevil Yavuz, bu anlamda bağışçılara ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Manisa ziyaretinden de bahseden Yavuz, LÖSEV’in tanıtımı amacıyla saha çalışması yaptıklarını söyleyerek, “Maalesef adımızı kullanarak dolandırıcılık yapanlar da oluyor. Biz de kendimizi daha iyi anlatmak, LÖSEV’i tanıtmak için sahadayız. Buradan herkese duyurmak istiyorum, LÖSEV gönüllüleri herhangi bir şey satmaz, elden para toplamaz. Lütfen vatandaşlarımız da bu konuda duyarlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kanser hastalarına ve ailelerine her türlü desteği sağladıklarını dile getiren Yılmaz, “Hastalarımızın ve onların ailesinin yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz. Hastalarımıza gıda yardımı, psikolojik destek, çocuklarımıza tedavi, eğitim masrafı gibi desteklerde bulunuyoruz. Kanser hastaları için moral çok önemli bir güç kaynağı. Bu kapsamda LÖSEV olarak elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Türlü etkinlikler, geziler gibi organizasyonlarla her zaman hastalarımızla bir arada olacağız.” dedi.

Yusuf Dikeç’e sürpriz teklif! Yusuf Dikeç’e sürpriz teklif!

LÖSEV heyetini karşılayan Manisa Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Esra Kale de ziyaret için teşekkür ederken, "LÖSEV'in kanser hastası bireyler için önemini biliyoruz. Biz de destek olmak adına yayın organlarımız olan Manisa Olay Gazetesi ve www.manisakulishaber.com'da LÖSEV ile ilgili haberlere yer vererek çalışmalarınıza bir nebze de olsa katkıda bulunuytoruz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Didem ALTINAY