Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turunda bu akşam FC Lugano ile karşılaşacak. Jose Mourinho yönetimindeki sarı-lacivertliler, gruplara katılma yolundaki ilk resmi maçında sahadan galip ayrılmak istiyor. Şampiyonlar Ligi hasretine bu yıl son vermeyi amaçlayan Fenerbahçe, zorlu rakibi karşısında galibiyet peşinde…

Peki, Lugano FC nerenin, hangi ülkenin takımı? Avrupa’da başarısı var mı, kadro değeri nedir? İşte bilmeniz gereken her şey…

Lugano FC Hangi Ülkenin Takımı?

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde karşılacağı Lugano FC, İsviçre’nin Lugano kentinin bir takımıdır. FC Lugano, İsviçre’nin en üst ligi olan Super League’de yarışmaktadır. Aslında 1908 yılında kurulan Lugano Football Club, 2004 yılında küme düştükten sonra AC Lugano olarak yeni ismiyle kuruldu. 2008 yılına gelindiğinde ise takıma yeniden (Lugano FC) Lugano Football Club ismi verildi.

Lugano’nun Avrupa Karnesi

Fenerbahçe ile devler liginde karşılaşacak olan Lugano’nun Avrupa geçmişi de merak konusu oldu. Lugano FC, en sonra Avrupa macerasını 2023-2024 EUFA Avrupa Ligi Play-Off mücadelesinde Union Saint-Gilloise’ye evinde 1-0 ve deplasmanda 2-0 yenildikten sonra UEFA Konferans Ligi'nde devam etmişti. Lugano FC grup aşamasında Club Brugge, Bodø/Glimt ve Beşiktaş takımları ile eşleşti.

Lugano son olarak 2023-24 sezonunda Uefa Avrupa Ligi play-off turunda eşleştiği Union Saint-Gilloise takımına evinde 1-0 ve deplasmanda 2-0 yenilerek yoluna Konferans Ligi'nde devam etti. Grup aşamasında Club Brugge, Bodø/Glimt ve Beşiktaş takımları ile eşleşti.

FC Lugano’nun Kadro Değeri

Transfermarkt güncel verilerine göre FC Lugano takımının kadro değeri 35.30 milyon Euro’dur. Kulübü, İsviçreli teknik adam Mattia Croci-Torti çalıştırmaktadır. Kadrosunda Bosna Hersek, Yunanistan, İtalya, Kosova, Arjantin, Fildişi Sahili, Slovenya ve diğer birçok ülkeden oyuncular bulunmaktadır.

Manisa Futbol Kulübü’nün yeni yönetimi belli oldu Manisa Futbol Kulübü’nün yeni yönetimi belli oldu

Lugano’nun En Değerli Oyuncusu

Takımın kadro değeri en yüksek oyuncusu, 25 yaşındaki forvet Zan Celar'dır. Celar, bu sezon 14 gol ve 3 asistlik performansıyla takımına önemli katkılarda bulunmuştur.

Şampiyonluklar ve Başarılar

FC Lugano, İsviçre futbolunda köklü bir geçmişe sahiptir ve çeşitli başarılar elde etmiştir. Kulüp, 2023-2024 sezonunu Young Boys’un ardından 2. sırada tamamlamıştır.

Cornaredo Stadyumu Kaç Kişilik?

Lugano FC, maçlarını 4 bin 900 kişilik kapasitesi bulunan Cornaredo Stadyumu'nda oynamaktadır.

 

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK